Šport
32 ogledov

Slovenke po hudem boju naprej

tina pisnik EPA
Močno oslabljena slovenska ženska teniška reprezentanca je na tekmovanju za pokal Fed v Izraelu dosegla prvo zmago. Varovanke Tine Pisnik so z 2:1 premagale Luksemburg in si tako že skoraj zagotovile obstanek v prvi evroafriški skupini.

Odločilno drugo točko si je izborila dvojica Andreja Klepač/Tjaša Šrimpf, ki je s 7:5 in 6:0 premagala navezo Anne Kremer/Claudine Schaul. Pred tem je v uvodnem nastopu mlada Tjaša Šrimpf izgubila s Claudine Schaul (3:6, 3:6), nato pa je Andreja Klepač v izenačeni partiji premagala Anno Kremer s 6:4, 6:7 in 6:3.

"Glede na vse težave, ki so se v zadnjih tednih zgrnile nad reprezentanco, je to lep dosežek, ki nam na stežaj odpira vrata obstanka v prvi evroafriški skupini. Za obe reprezentanci je bil dvoboj ključnega pomena, zato sem z zmago resnično zadovoljna," je v uvodu dejala nova kapetanka Tina Pisnik, ki je na jug Izraela odpotovala brez treh glavnih igralk. Polona Hercog je poškodovana, Katarina Srebotnik je zaključila reprezentančno kariero, Nastja Kolar pa je v zadnjem trenutku zbolela.

"V prvem dvoboju je Tjaša igrala zelo solidno, vendar se je poznalo, da ji manjka izkušenj za tako pomembne dvoboje. Nato je na teren stopila Andreja in prikazala vrhunski tenis. Moram priznati, da me je kar presenetila, saj je odigrala izjemno dobro in pametno. Izkušena tekmica je bila v tretjem nizu brez kakršnih koli možnosti, saj je Klepačeva suvereno nadzirala potek dvoboja. Glede dvojica pa sem bila še najmanj v skrbeh. Andreja je odlična igralka v paru, Tjaša jo je skrbno poslušala in ubogala, tako da se je na koncu vse dobro izšlo," je dodala Pisnikova.

Slovenija bo v petek v Eilatu igrala z Nizozemsko, ki je v uvodnem nastopu izgubila z Bolgarijo z 1:2.

Pokal Fed, 1. evroafriška skupina, rezultat:

Luksemburg - Slovenija 1:2

Christine Schaul (Luks) : Tjaša Šrimpf (Slo) 6:36:3;
Anna Kremer (Luks) : Andreja Klepač (Slo) 4:6, 7:6, 3:6;
Claudine Schaul/Anne Kremer : Andreja Klepač/Tjaša Šrimpf 5:7, 0:6.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.