Šport
13 ogledov

Navijači poškodovali Đokovića

novak đoković EPA
Teniški navdušenci, ki so po tekmi Hopmanovega pokala želeli avtogram Novaka Đokovića, so nenamerno poškodovali svojega favorita. Srbski tenisač se je takoj napotil proti garderobam, kjer ga je oskrbela medicinska služba, zaradi bolečin v desni nogi pa ni podal intervjuja po zmagi nad Andreasom Seppijem.

Prvi igralec sveta Novak Đoković je po drugi zaporedni zmagi na ekshibicijskem turnirju v Abu Dabiju odletel v avstralski Perth, kjer se je udeležil ekipnega tekmovanja Hopmanov pokal, ki služi kot uvod v prvi grand slam sezone - OP Avstralije v Melbournu. Časovna razlika med Katarjem in deželo tam spodaj je Noletu povzročala kar nekaj težav. ''Zjutraj sem se počutil, kot da hodim v sanjah. V prvem nizu sem prebil led in počutil sem se nekoliko bolje,'' je povedal Srb.

novak đoković | Avtor: EPA EPA
Đoković tekmuje v navezi z rojakinjo Ano Ivanović, s katero sta Srbiji priigrala zmago nad Italijo. Nekdanja prva igralka sveta je v prvem obračunu dneva s 6:0 in 6:4 premagala Francesco Schiavone, medtem ko je bil Nole s 6:3 in 6:4 boljši od Andreasa Seppija.

Po zmagi nad Italijanom je prvi igralec sveta delil avtograme, ko je pod težo številnih navijačev popustil del zaščitne ograje. Đoković se je v bizarni nesreči lažje poškodoval in odšepal proti garderobi, kjer so ga na srečo hitro oskrbeli. Zmagovalec petih turnirjev za grand slam se je nato vrnil na igrišče in skupaj z Ivanovićevo zaigral še v igri dvojic, kjer sta morala priznati premoč italijanski navezi. Srbija si je s skupnim izidom 2:1 zagotovila napredovanje, z Đokovićem pa je na srečo vse v najlepšem redu.

Zmage za Avstralijo, Španijo in ZDA

Avstralija je v prvem dvoboju skupine A ugnala Nemčijo s 3:0. V skupini B je Španija že dosegla dve zmagi, najprej je premagala Južnoafriško republiko, nato Francijo, oba dvoboja pa sta se končala z 2:1. ZDA so v svojem edinem dvoboju ugnale Južnoafriško republiko z 2:1.

Hopmanov pokal

Hompanov pokal je tekmovanje med državami, ki se ga udeleži osem reprezentanc. Za razliko od Davisovega pokala in pokala Fed gre pri Hopmanovem pokalu za sodelovanje moških in ženskih teniških predstavnikov. Reprezentance se merijo v treh obračunih: ženske, moški in dvojice. Čeprav turnir spada pod okrilje Mednarodne teniške zveze, rezultati ne prinašajo točk na lestvici ATP oziroma WTA, ampak tekmovanje služi kot priprava na prvi grand slam sezone, ki se v Melbournu začne sredi januarja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.