Šport
41 ogledov

Spet prestavil vrnitev

rafael nadal EPA
Potem ko je že oznanil vrnitev na teniška igrišča po daljši odsotnosti zaradi poškodbe kolena, je Rafael Nadal v zadnjem hipu odpovedal nastop na ekshibicijskem turnirju v Abu Dabiju.

Tokrat so španskemu zvezdniku vrnitev preprečile želodčne težave. Novico o umiku Nadala so sporočili prireditelji ekshibicijskega turnirja v Abu Dabiju. "Razočarani smo, ker je dvakratni zmagovalec Rafael Nadal moral odpovedati sodelovanje. Želimo mu čim hitrejše okrevanje," so zapisali prireditelji. Nadal bi moral prvi dvoboj odigrati v petek, kar bi bil njegov prvi nastop po junijskem slovesu v Wimbledonu v drugem krogu. Sledilo je okrevanje po poškodbi kolena, ki je trajalo vse bo božičnih praznikov.

Tudi Nadal je prek Facebooka potrdil, da ne bo nastopil na tem tekmovanju, ni pa razkril, kdaj bo po novem skušal priti nazaj v tekmovalni ritem. "Zelo sem razočaran, ker me tokrat ne bo v Abu Dabiju. Res sem se veselil vrnitve na igrišča, vedno sem se tudi dobro počutil v Abu Dabiju in težko mi je, ker me tokrat prvič ne bo zraven," je sporočil Nadal in dodal, da so mu zdravniki zaradi želodčnih težav predpisali počitek in mirovanje. Nadal je med prisilnim počitkom zdrsnil na četrto mesto teniške lestvice ATP.

Na tridnevnem turnirju bodo tako glavni zvezdniki prvi igralec sveta Srb Novak Đoković, tretji igralec sveta Škot Andy Murray, peti igralec z lestvice ATP Španec David Ferrer ter številki šest in devet na svetu Čeh Tomaš Berdych in Srb Janko Tipsarević.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.