Šport
14 ogledov

Nadal v akciji konec decembra

rafael nadal
1/8
EPA
Španski teniški igralec Rafael Nadal se vrača na teniška igrišča. Zmagovalec enajstih turnirjev za grand slam je potrdil udeležbo na ekshibicijskem turnirju v Abu Dabiju, kjer bosta zaigrala tudi Novak Đoković in Andy Murray.

Rafael Nadal je po poškodbi kolena moral izpustiti večji del letošnje sezone, ki se je končala s finalom Davisovega pokala med Češko in Španijo. Branilcem naslova Špancem se je odsotnost nekdanje številke ena svetovnega tenisa močno poznala, saj je naslov romal na Češko.

Nadal je zadnji obračun odigral v drugem kolu Wimbledona, kjer ga je senzacionalno premagal takrat 100. igralec sveta Lukaš Rosol. Španec je v nadaljevanju sezone odpovedal nastop na olimpijskih igrah v Londonu in grand slamu v New Yorku. Prav tako je manjkal na vseh ostalih turnirjih nižjega ranga.
Zmagovalec sedmih Roland Garrosov pa v zadnjih mesecih ni počival. Svoje oboževalce je o svojem početju aktivno obveščal preko socialnega omrežja Facebook, večino časa pa je preživel v telovadnici, kjer je krepil fizično pripravljenost. Pred tednom dni je objavil prve fotografije treninga, ki se mu posveča pod budnim očesom strica in trenerja Tonija Nadala. Prvi preizkus forme najboljšega španskega tenisača vseh časov bo že konec decembra v Združenih Arabskih Emiratih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.