Šport
45 ogledov

Uradno: konec sezone za Nadala

rafael nadal
1/11
EPA
Španski teniški igralec Rafael Nadal je odpovedal nastopa na zadnjem mastersu sezone v Parizu in zaključnem turnirju najboljše osmerice v Londonu. S tem so se končala ugibanja o Špančevi vrnitvi, saj Nadal ni igral vse od julija. Četrti igralec sveta naj bi predvidoma spet zaigral konec decembra.

Rafael Nadal je odpovedal nastopa na zadnjih dveh velikih turnirjih v sezoni 2012. Zmagovalec enajstih turnirjev za grand slam je poškodovan vse od julija, ko ga je v drugem kolu Wimbledona šokiral takrat 100. igralec sveta Lukaš Rosol. Ugibanja o tem, kdaj, če sploh, se bo Španec vrnil na teniška igrišča, so končno dobila svoj epilog. Rafa v letošnji sezoni ne bo več igral.

''Razočaran sem, da moram odpovedati udeležbo na zadnjih dveh turnirjih sezone v Parizu in Londonu, toda odločitev ni presenetljiva. Dobro okrevam po poškodbi in upam, da bom kmalu začel ponovno trenirati. Nisem še pripravljen za tekmovanje, zato bom nadaljeval okrevanje na Mallorci in trdo delal za čim hitrejšo vrnitev,'' je v izjavi za javnost sporočil Nadal.

Poškodba najboljšega španskega tenisača vseh časov pomeni velik udarec za tenis nasploh, kar priznava tudi predsednik organizacije ATP. ''Rafi želimo vso srečo pri rehabilitaciji. On je izjemen šampion in ni potrebno posebej poudarjati, da smo ga v zadnjih mesecih močno pogrešali. Težko čakamo, da ga bomo pozdravili nazaj v karavano,'' je povedal Brad Drewett.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.