Šport
26 ogledov

Konec sezone za Rafaela Nadala?

Rafael Nadal OP Francije finale EPA
Španski teniški as Rafael Nadal še vedno ni pripravljen na vrnitev v teniško karavano. Zmagovalca 11 turnirjev za grand slam še naprej pesti poškodba kolena, po številnih odpovedih pa se poraja vprašanje, ali bo Nadal letos sploh še zaigral na kakšnem turnirju.

Španski teniški zvezdnik Rafael Nadal še vedno ni pripravljen, da bi se vrnil na igrišča, na katerih ga zaradi poškodbe levega kolena ni že od turnirja v Wimbledonu, kjer je izgubil dvoboj drugega kroga proti Čehu Lukášu Rosolu.

rafael nadal španska zastava | Avtor: EPA EPA
"Od takrat se teniškega loparja nisem niti dotaknil, kljub temu pa vsak dan trdo delam," je v pogovoru z novinarjem francoskega športnega dnevnika L'Équipe dejal 26-letni Španec, ki telesno pripravljenost ohranja v bazenu in v gimnastični dvorani. Na vprašanje, kdaj se bo vrnil, ni znal odgovoriti, skoraj zagotovo pa ga ne bo v finalu Davisovega pokala, ko se bo novembra Španija pomerila s Češko. Zdravnik španske teniške zveze je po objavi informacije, da operacija vezi v kolenu ne bo potrebna, trdil, da upanje za novembrski nastop še obstaja.

"Moje razmišljanje je povsem jasno. Ne nameravam se vrniti, če ne bom pripravljen. Ko bom, bom začel razmišljati, kdaj bom spet na igriščih. Ne želim igrati, če nisem stoodstotno prepričan o svoji pripravljenosti," meni Španec, ki je priznal, da je bil nekaj časa duševno povsem na tleh: "Potem ko sem moral odpovedati olimpijski nastop in s tem tudi nošenje španske zastave na odprtju iger, nekaj tednov nisem prišel k sebi. Olimpijske igre so na vsaka štiri leta, medtem ko so turnirji za veliki slam štirikrat na leto, zato je povsem jasno, kdaj mi je bilo najhuje. A moram reči, da že gledam proti Riu; to bo eden od mojih glavnih ciljev v prihodnosti."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.