Šport
25 ogledov

Žemlja kljub porazu do sedmih tisočakov

grega žemlja EPA
Najboljši slovenski tenisač Grega Žemlja je končal nastope na turnirju v Sankt Peterburgu. V drugem kolu turnirja serije ATP 250 ga je s 6:2, 5:7 (5), 6:3 premagal Italijan Flavio Cipolla. Žemlja je z uvrstitvijo v drugo kolo zaslužil slabih sedem tisoč dolarjev

žemlja  op zda | Avtor: EPA EPA
Najvišje uvrščeni slovenski teniški igralec na svetovni lestvici Grega Žemlja je na turnirju ATP v Sankt Peterburgu z nagradnim skladom 410.850 ameriških dolarjev nastope končal v 2. kolu. Od Žemlje, 69. igralca sveta, je bil s 6:2, 6:7 (5) in 6:3 boljši Italijan Flavio Cipolla.

Dvoboj med Žemljo in Cipollo je trajal dve uri in 37 minut, slovenski igralec pa je imel kar nekaj težav pri začetnem udarcu. Žemlja je za nastop v 2. kolu turnirja v Rusiji prejel 20 točk za lestvico ATP in 6740 ameriških dolarjev.

Cipolla je bil tako že drugič v letošnji sezoni usoden za slovenskega tenisača. V prvem kolu US Opna je premagal Blača Kavčiča, medtem ko je januarja na OP Avstralije presenetil celo Rusa Nikolaja Davidenka. Italijan je na lestvici ATP uvrščen nekaj mest nižje od Žemlje, najboljši slovenski tenisač pa bo v ponedeljek nekoliko nazadoval, a vseeno ohranil mesto globoko znotraj prve stoterice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.