Šport
25 ogledov

Žemlja "dober kot kruh"

grega žemlja us open drugi krog Reuters
Grega Žemlja je ponoči na OP ZDA spisal novo poglavje v zgodovini slovenskega moškega tenisa. 99. igralec sveta se je kot prvi Slovenec v moški konkurenci uvrstil v tretji krog turnirja za grand slam. V tretjem krogu ga čaka Janko Tipsarević.

Poslednji Slovenec na US opnu je v štirih nizih  premagal 21-letnega Nemca Cedrica-Marcela Stebeta s 6:4, 2:6, 6:4, 6:4. Petindvajsetletni Grega Žemlja je v Flushing Meadowsu po dobljenem prvem nizu gladko izgubil drugega, nato pa mu je v tretjem uspel brejk v tretji igri. V četrtem je z dvema odvzetima servisoma povedel s 3:0 in je že zadišalo po velikem uspehu. Vendar je nemški igralec dobil naslednje štiri igre. Žemlja se ni predal in je silovito odgovoril ter izenačil, v deveti igri pa še petič odvzel servis nasprotniku, zatem pa se je na svoj servis veselil zmage. Dvoboj je trajal dve uri in 27 minut.

Visoka ovira na poti do osmine finala

Žemlja se je prvič v karieri prek kvalifikacij uvrstil v glavni del turnirja v New Yorku, nato pa v uvodnem dvoboju turnirja ugnal brazilskega kvalifikanta Ricarda Mella ter se kot prvi slovenski teniški igralec pri posameznikih prebil v drugi krog OP ZDA. Za zgodovinski preboj v tretji krog katerega od turnirjev velike četverice je 99. igralec na lestvici ATP premagal 97. igralca na lestvici ATP. Tenisača se pred New Yorkom na velikih turnirjih doslej še nista srečala, zato pa sta že prekrižala loparja na turnirjih serije futures leta 2008 na Hrvaškem, kjer je bil s 6:2, 6:3 boljši slovenski igralec.

Žemljo za preboj v osmino finala OP ZDA čaka zelo visoka ovira. Kranjčan se s tri leta starejšim ter kar 90 mest na teniški jakostni lestvici ATP višje uvrščenim Jankom Tipsarevićem do sedaj še nikoli ni pomeril.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.