Šport
17 ogledov

Dve dopinški kontroli v 24 urah

rafael nadal EPA
Četrti igralec sveta Rafael Nadal je v manj kot 24 urah dobil dva obiska antidopinške komisije. Španec je zatrdil, da nedovoljenih poživil ne uporablja, motijo pa ga pogosti obiski, ki so za športnika lahko zelo moteči.

Rafael Nadal je vse od svojega preboja v vrh svetovnega tenisa, ki mu je uspel leta 2005 z zmago na Roland Garrosu, znan po svoji izjemni fizični moči in vzdržljivosti. Prav zato so se tekom njegove kariere večkrat pojavila namigovanja, da se Španec poslužuje prepovedanih poživil.

Rafael Nadal OP Francije finale | Avtor: EPA EPA
Nadal se po večmesečni odsotnosti na igrišča vrača konec decembra, ko bo zaigral na pripravljalnem turnirju v Abu Dabiju. Pred odhodom v Združene Arabske Emirate pa ga je v manj kot 24 urah dvakrat obiskala antidopinška komisija. ''Potrebna je celotna procedura, kar me spravlja v neprijeten položaj. Ni mi lahko, saj so prišli ob 6.30 zjutraj in zahtevali urin, potem pa to še enkrat ponovili naslednji dan,'' se je pritoževal Nadal, ki je v lanski sezoni osvojil že rekordni sedmi naslov na pariškem Roland Garrosu. Prav OP Francije velja za fizično najbolj zahteven teniški turnir na svetu.

''Ko pozvoni tako zgodaj, se vedno prestrašim na smrt, saj naprej pomislim na to, da mi nekdo prinaša slabe novice. Poleg tega živim s starši, ki jim ni vseeno, če se vtikajo v mojo zasebnost. A zdržal bom, saj vem, da sem čist in se nikoli nisem posluževal dopinga,'' je zaključil 26-letni Nadal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.