Šport
22 ogledov

"Nisem pozabil, kako se igra tenis!"

rafael nadal EPA
Teniški zvezdnik Rafael Nadal se bo po šestmesečni odsotnosti zaradi poškodbe kolena spet vrnil na teniška igrišča ta teden, ko bo zaigral na turnirju v Abu Dabiju. V ZAE bo na ekshibicijskem turnirju nastopil tudi številka 1 svetovnega tenisa Srb Novak Đoković.

Poleg Novaka Đokovića in Rafaela Nadala bodo priprave na uvodni gand slam sezone, odprto prvenstvo Avstralije, na tridnevnem turnirju v Abu Dabiju začeli še tretji igralec sveta Škot Andy Murray, peti igralec z lestvice ATP Španec David Ferrer, številka 6 na svetu Čeh Tomaš Berdych in številka 9 Srb Janko Tipsarević.

Igral ni že od junija

Nekdanji prvi igralec sveta na turnirjih ni zaigral že vse od konca junija, ko je v drugem krogu Wimbledona presenetljivo izgubil proti Čehu Lukašu Rosolu, takrat 100. igralcu z lestvice ATP. Nato je zaradi vnetja leve pogačice izpustil olimpijske igre, odprto prvenstvo ZDA in finale Davisovega pokala, kjer so Španci v Pragi izgubili proti Češki.

"Abu Dabi bo zame le preizkus pripravljenosti. Moj cilj ni ta turnir, prav tako ne turnir v Dohi ali odprto prvenstvo Avstralije. Moj edini cilj je, da 100-odstotno okrevam po poškodbi ter da spet najdem prave občutke. Edina stvar, ki me ta trenutek zanima, je, kako se bo na napore odzvalo moje koleno," je dejal sedemkratni zmagovalec odprtega prvenstva Francije.

"Ko bom enkrat prepričan, da sem popolnoma okreval, bom na tem gradil naprej. Zato me v tekmovalnem smislu ne zanima preveč, kaj se bo dogajalo v naslednjem mesecu ali dveh. Realni cilj je, da turnirja v Indian Wellsu in Miamiju pričakam 100-odstotno pripravljen ter da bom v sezono na pesku vstopil fizično zdrav," je razkril Nadal, v karieri zmagovalec 11 turnirjev za veliki slam.

"Nisem pozabil, kako se igra tenis"

"Čeprav sem bil z igrišč odsoten tako dolgo, nisem pozabil, kako se igra tenis. V karieri sem odigral več kot 600 dvobojev na turnirjih ATP. Moji občutki so ta čas dobri. Osvojil sem Roland Garros in tista čustva so še vedno z menoj," je pojasnil španski zvezdnik in dodal: "Vem, da v Abu Dabiju moje koleno še ne bo v takšnem stanju, kot bi si sam želel. Vendar se počutim precej bolje. Zdravniki so mi prižgali zeleno luč za nastop in to me veseli. Še vedno pa čutim koleno in dejstvo je, da stanje še ni optimalno."

"Vse, kar lahko zdaj storim, je, da se poskušam vrniti med najboljše. A upam, da bodo ljudje razumeli, da bom potreboval čas, saj nisem igral več kot pol leta," je opozoril Nadal, ki bo nastope v Združenih arabskih Emiratih začel v petek, ko bo lopar prekrižal ali z olimpijskim prvakom in zmagovalcem odprtega prvenstva ZDA Murrayjem ali s Tipsarevićem.

Nadal, ki je v času odsotnosti zdrsnil na četrto mesto teniške lestvice ATP, je po turnirju v Abu Dabiju potrdil tudi nastop v Dohi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.