Šport
15 ogledov

Nole še drugič zapored

tenis abu dabi novak đoković
1/7
EPA
Srb Novak Đoković je na teniškem ekshibicijskem turnirju v Abu Dabiju v finalu premagal Španca Nicolasa Almagra. Španec David Ferrer pa je v tekmi za tretje mesto premagal Srba Janka Tipsarevića s 7:6 (4) in 6:2.

Po dveh urah in pol je Novak Đoković drugič zapored osvojil ekshibicijski turnir v Abu Dabiju. Za nov uspeh mu je pripadlo 250.000 ameriških dolarjev denarne nagrade. Nicolas Almagro je sicer uspel dobiti prvi niz v podaljšani igri, nato pa je Srb maščeval poraz svojega rojaka Janka Tipsarevića v dvoboju za tretje mesto, v katerem ga je ugnal Almagrov rojak David Ferrer.

Almagro je bil konkurenčen le v prvem nizu, nato pa je Đoković dominiral in dokaj gladko dobil drugi niz. V odločilnem tretjem nizu je "Nole" pri rezultatu 5:4 odvzel servis Špancu in dvoboj odločil v svojo korist. Srb je lani v finalu premagal Ferrerja.

David boljši od Janka

Prvi današnji špansko - srbski obračun je pripadel tenisaču iz Pirenejskega polotoka. David Ferrer je prvi niz dobil v podaljšani igri, drugega pa je dobil prepričljivo, Janku Tipsareviću je prepustil le dve igri.

Srb se je v prvem nizu kljub vodstvu Ferrerja s 5:3 izvlekel v podaljšano igro, ko pa je v njej izgubil, je v drugem nizu močno popustil in Španec je zlahka slavil.

Izida:

Finale:
Novak Đoković (Srb) - Nicolas Almagro (Špa) 6:7 (4), 6:3, 6:4

za 3. mesto:
David Ferrer (Špa) - Janko Tipsarević (Srb) 7:6 (4), 6:2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.