Šport
20 ogledov

Murray že spakiral kovčke

andy murray
1/8
EPA
Pet tenisačev najboljše deseterice lestvice ATP se meri na pripravljalnem turnirju v Abu Dabiju. Rafaela Nadala, ki je udeležbo odpovedal zaradi težav z želodcem, je v zadnjem hipu zamenjal enajsti igralec sveta Nicolas Almagro. Prvi tekmovalni dan se je slabo končal za Škota Andyja Murraya.

Pripravljalnega turnrija v Abu Dabiju se lahko udeleži šest tekmovalcev. Nagradni sklad, ki ga v celoti prejme zamogovalec, znaša 250 tisoč ameriških dolarjev. Turnir ne spada pod okrilje ATP in se ne šteje kot turnirska zmaga, prav tako pa se dvoboji ne beležijo v medsebojno statistiko sodelujočih tenisačov.

Turnirja so se udeležili Novak Đoković, Andy Murray, David Ferrer, Tomaš Berdych, Janko Tipsarević in Nicolas Almagro. Slednji se je uvrstil po zaslugi odpovedi rojaka Rafaela Nadala.

Murray že na poti v Avstralijo

janko tipsarević | Avtor: EPA EPA
Olimpijski teniški prvak Britanec Andy Murray sezone ni začel najbolje. Na revialnem turnirju v Abu Dabiju je izgubil že svoj prvi dvoboj, s 6:3 in 6:4 ga je premagal Srb Janko Tipsarević, ki se bo v polfinalu pomeril s Špancem Nicolasom Almagrom. Drugi najboljši srbski tenisač je imel kar nekaj težav pred vstopom v Združene Arabske Emirate.

V polfinale je neposredno uvrščen tudi prvi igralec sveta, Tipsarevićev rojak, Novak Đoković, ki se bo za uvrstitev v finale meril s Špancem Davidom Ferrerjem, ki je bil boljši od Čeha Tomaša Berdycha (6:2, 6:4).

Format tekmovanja

Dva tenisača sta uvrščena neposredno v polfinale - Novak Đoković in Rafael Nadal, vendar je mesto slednjega zasedel Almagro. Ostali štirje se pomerijo za uvrstitev v polfinale. Dva tekmovalca izpadeta po prvem dnevu tekmovanja, polfinalni obračuni pa bodo na sporedu v petek. O zmagovalcu in tretjem oziroma četrtem mestu se bo odločalo v soboto.

Abu Dabi, pripravljalni turnir:

za vstop v polfinale:
Andy Murray (VB) : Janko Tipsarević (Srb) 3:6, 4:6
David Ferrer (Špa) : Tomaš Berdych (Češ) 6:2, 6:4

neposredno v polfinalu:
Nicolas Almagro (Špa)
Novak Đoković (Srb)

Petek, polfinale:
Nicolas Almagro (Špa) - Janko Tipsarević (Srb)
Novak Đoković (Srb) - David Ferrer (Špa)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.