Šport
13 ogledov

V letu 2012 so loparje obesili na klin...

andy roddick
1/8
EPA
V letu 2012 so se od teniških igrišč poslovili številni vrhunski igralci, med njimi tudi nekdanja številka ena svetovnega tenisa Andy Roddick. Poleg Američana so lopar v kot postavili še Hrvat Ivan Ljubičić, Čilenec Fernando Gonzalez, Argentinca Gaston Gaudio in Juan Ignacio Chela, Nemec Rainer Schüttler in Poljak Peter Luczak.

Andy ''A-Rod'' Roddick

Najbolj odmevna je bila upokojitev Američana Andyja Roddicka, nekdanje številke ena svetovnega tenisa in zmagovalca turnirja za grand slam, ki ga je leta 2003 osvojil v New Yorku. Roddick je kar devet zaporednih sezon zaključil med prvih deset igralcev na svetu. V pretekli sezoni je imel veliko težav s poškodbami, posledično pa je trpela tudi njegova uvrstitev na lestvici. Sezono 2003 je zaključil na prvem mestu lestvice ATP, v karieri pa je osvojil grand slam, pet turnirjev serije masters, skupno pa je zabeležil 32 turnirskih zmag. Od leta 2001 pa do upokojitve je vsako leto osvojil najmanj en turnir.

Ivan ''Ljubo'' Ljubičić

Poslovil se je tudi Hrvat Ivan Ljubičić. Zadnji obračun kariere je Ljubo odigral na mastersu v Monte Carlu, kjer ga je v prvem kolu s 6:0, 6:3 premagal rojak Ivan Dodig. Ljubičić nikoli v karieri ni zaigral v finalu turnirja za grand slam. Skupno je zabeležil deset turnirskih zmag, med katere priševamo tudi zmago na mastersu v Indian Wellsu, ki ga je Hrvat dobil leta 2010. Ljubičić je dobitnik bronaste kolajne v konkurenci dvojic, ki jo je leta 2004 osvojil v navezi z Mariom Ančićem.

Fernando ''El Bombardo'' Gonzalez

Marca se je od profesionalnega tenisa poslovil eden najboljših južnoameriških tenisačev zadnjih let Fernando Gonzalez. Leta 2007 se je prebil do finala OP Avstralije, kjer ga je premagal Roger Federer. Skupno je osvojil enajst turnirskih zmag. Čilenski bombarder je dvakratni dobitnik olimpijske kolajne med posamezniki. Leta 2004 je osvojil bron, štiri leta kasneje pa še srebro.

Gaston Gaudio

Teniško karavano je zapustil tudi Argentinec Gaston Gaudio, ki je v karieri zbral osem turnirskih zmag, med katerimi predvsem izstopa Roland Garros. Štiriintridesetletnik je leta 2004 v Parizu osvojil edini grand slam v karieri.

Rainer Schütler

Poslovil se je še en nekdanji finalist turnirja za grand slam Nemec Rainer Schütler. Leta 2003 je zaigral v finalu OP Avstralije, njegov krvnik pa je bil Andre Agassi. Schütler je v karieri osvojil štiri turnirske zmage.

Juan Ignacio Chela

Argentinec Juan Ignacio Chela je več kot deset let trajajočo kariero zaključil s šestimi turnirskimi zmagami, ki ne vključujejo turnirjev za grand slam ali turnirjev serije masters.

Peter Luzcak

Povsem potiho se je že januarja upokojil najbolj neznani član omenjene druščine Poljak Peter Luzcak. V karieri ni nikoli zaigral v finalu ATP turnirja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.