Šport
14 ogledov

Črnogorci raje Mesića kot Đokovića

novak đoković EPA
Srbski mediji so šokirani nad odločitvijo Podgorice, glavnega mesta Črne Gore, da Novaka Đokovića ni imenovala za častnega meščana. Srbe moti predvsem dejstvo, da je častni meščan mesta pred leti postal nekdanji hrvaški predsednik Stjepan Mesić.

Srbija je izrazila začudenje nad potezo političnih strank Črne Gore, ki so se odločile, da Novaka Đokovića ne imenujejo za častnega občana glavnega mesta Podgorice. Nasprotniki ideje so se spraševali, ali je prvi igralec sveta sploh že kdaj obiskal glavno mesto Črne Gore. Tisti, ki so predlog podali, pa so prepričani, da se stvar ni realizirala samo zato, ker je Đoković Srb. V rodni domovini najboljšega teniškega igralca na svetu se čudijo, da je častni občan mesta že pred leti postal nekdanji hrvaški predsednik Stjepan Mesić.

Nadal cilja na peščeno sezono

rafael nadal | Avtor: EPA EPA
Španski teniški igralec Rafael Nadal, ki naj bi se na igrišča vrnil konec decembra, se zaveda, da po šestmesečni odsotnosti ne bo takoj glavni favorit za osvajanje največjih lovorik. Četrti igralec sveta bo prvič po juniju na igrišče stopil konec meseca, ko bo zaigral na ekshibicijskem turnirju v Abu Dabiju. Španec bo že štirinajst dni kasneje nastopil na OP Avstralije, vendar pravi, da je glavni cilj še vedno peščena sezona. ''Hočem biti stoodstotno pripravljen v Monte Carlu in na Roland Garrosu. Upam, da bom pripravljen v Avstraliji. Cilj je bila vrnitev v Abu Dabi, a ne Abu Dabi ne Avstralija ne pomenita konec sveta. Vrnil se bom, ko bom pripravljen. Ne bom se vrnil v skrbeh za koleno,'' je povedal zmagovalec enajstih turnirjev za grand slam.

''Čudeži se ne dogajajo, zato me rezultati na prvih turnirjih ne skrbijo. Okrevam dobro. Zadovoljen sem in zdravniki prav tako. Nahajam se v zadnji fazi okrevanja,  vendar ne mislim hiteti in potem spet okrevati pol leta,'' je zaključil Španec, ki je resno razmišljal o operaciji, a se je nato odločil za večmesečni počitek.

The King of Clay (Kralj peska)

Rafael Nadal je znan tudi pod vzdevkom ''The King of Clay'', ki si ga je prislužil z izjemnimi uspehi na peščeni podlagi. V karieri je osvojil rekordnih sedem naslovov na Roland Garrosu (2005-2008, 2010-12), medtem ko je peščeni masters v Monte Carlu osvojil osemkrat zapored (2005-2012). Skupno je v karieri osvojil 36 peščenih turnirjev, v finalu pa je klonil le štirikrat. Dvakrat ga je premagal Roger Federer, dvakrat pa Novak Đoković.

Umrla legenda slovenskega tenisa

V 71. letu starosti je po dolgi bolezni umrl Boris Breskvar, legenda slovenskega tenisa. Dolga leta je bil kapetan slovenske reprezentance za Davisov pokal, med drugimi pa je skrbel za teniški razvoj asov, kot so bili Boris Becker, Andrej Medvedjev in Anke Huber.

Breskvar je slovensko reprezentanco prevzel leta 1996, jo do leta 2005 vodil na 18 dvobojih, v katerih je zabeležil deset zmag in osem porazov. Od leta 2004 je bil tudi pomočnik Mime Jauševec v slovenski ženski reprezentanci za pokal Fed. Pogreb bo v ponedeljek ob 12. uri na ljubljanskem pokopališču Žale.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.