Šport
15 ogledov

Pred leti so se jim smejali

Blaž Kavčič Reuters
Slovenski tenis je v sezoni 2012 doživel pravi razcvet. Kar trije slovenski tenisači - Grega Žemlja, Blaž Kavčič in Aljaž Bedene - so leto zaključili med najboljšo stoterico lestvice ATP. Ko so o takšnem dosežku sanjali pred leti, so se jim mnogi samo smejali.

Teniška sezona 2012 je postregla s številnimi razlogi za veselje domačih teniških navdušencev. Najvišje uvrščeni Slovenec Grega Žemlja je leto končal na 55. mestu lestvice ATP, Blaž Kavčič na 92. in Aljaž Bedene na 98. mestu. Triindvajsetletni Bedene se z nasmeškom na obrazu spominja, kako je pred leti naletel na posmehovanje, ko je razkril svoje cilje v svetu tenisa. 

žemlja op zda | Avtor: EPA EPA
''Spomnim se, ko sem imel 14 let in me je nekdo vprašal, kakšen je moj cilj v tenisu. Odgovoril sem mu 'top 100' in se mi je zasmejal. To me je dvignilo. Še vedno vem, kdo je to bil in upam, da ga bom ponovno videl in se mu zahvalil,'' je povedal Bedene.

''Veliko ljudi je dvomilo, da se lahko v Sloveniji naredi dobrega igralca. Najbolj pomembni sta želja in motivacija. Vizija vsakega tenisača je, da se prebije med prvih sto na svetu. Naprej me je gnalo tudi to, da ljudje niso verjeli,'' pa je dodal Kavčič.

Negativne izkušnje se spominja tudi Žemlja. ''Dobil sem sporočilo na socialnem omrežju Facebook. 'Zakaj sploh igraš tenis, zakaj se trudiš, ali ni to nevarno za telo, šport je lahko nezdrav.' Sebe vidim v tenisu in če v tem uživaš, potem enostavno greš naprej,'' je povedal 55. igralec sveta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.