Šport
12 ogledov

Nadal po sledeh Roddickove napovedi

rafael nadal Reuters
Španski teniški igralec Rafael Nadal se je po sedmih mesecih odsotnosti v zmagovitem slogu vrnil na teniška igrišča. Na turniju VTR Open v Viñi del Mar, kjer peti igralec sveta nastopa prvič v karieri, je zabeležil že dve zmagi - eno med posamezniki in eno med dvojicami.

Rafael Nadal se je po sedemmesečni odsotnosti vrnil na teniška igrišča in prikazal še eno v seriji prepričljivih predstav na peščenih igriščih, ko je v drugem kolu - v prvem je bil kot prvi nosilec turnirja prost - s 6:3, 6:2 premagal Argentinca Federica Delbonisa.

Prvi nastop pred čilenskimi oboževalci je Rafa opravil že v torek, ko je skupaj z dobrim prijateljem Argentincem Juanom Monacom zaigral v prvem kolu dvojic. S 6:3, 6:2 sta bila boljša od Frantiseka Cermaka in Lukasa Dlouhyja. ''Zelo dobro se počutim, ker ponovno igram, in vesel sem, da sem se vrnil v družbi prijatelja kot je Monaco. Obračun dvojic je vedno manj zahteven in pri posameznikih bomo videli, kakšna je moja fizična pripravljenost. Ta turnir sem izbral, ker je bil čas pravi in zaradi podlage,'' je po zmagi v dvojicah povedal Nadal.

Negotov začetek

''Kralj peska'' je na obračunu z Delbonisom oddal prvi dve igri, vsi strahovi pred šokantnim izpadom pa so kmalu izginili, saj je Španec dobil naslednjih 10 od 11 iger in se po 87 minutah veselil zaslužene zmage. ''Vesel sem, da po tako dolgem času igram med posamezniki. Potrebujem čas, da ponovno najdem svojo igro, a počutim se odlično. Zdaj je pomembno, da na igrišču preživim čim več časa. Trening je nekaj povsem drugega. V dvoboju ne moreš tako nadzorovati telesa,'' je povedal Nadal. Zmagovalec enajstih turnirjev za grand slam se bo za uvrstitev med najboljših osem pomeril z Danielom Gimenom-Traverjem, ki je bil s 6:4, 6:4 boljši od Alberta Montanesa. V konkurenci dvojic pa ju z Monacom čaka italijansko-francoska naveza v postavi Filippo Volandri in Guillaume Rufin.

Tipanje terena

rafael nadal | Avtor: Reuters Reuters
Obvezano levo koleno je bil jasen znak, da Nadal še vedno čuti rahle bolečine v sklepu, čeprav gibanje Španca ni bilo omejeno. Očitno je bilo, da Rafa išče občutek na igrišču, saj je nihal med napadalno in obrambno igro. Žogico je skrajšal večkrat kot ponavadi, pogosteje pa je krenil tudi na mrežo. Nekajkrat sploh ni startal na žogico, ki je bila na prvi pogled izgubljena, saj po vsej verjetnosti ni želel preveč obremeniti kolena, pa čeprav so ravno točke iz navidezno izgubljenega obrambnega položaja njegova največja specialiteta.

Nadal je na prvem obračunu dokazal, da lahko uresniči napoved nekdanje številke ena svetovnega tenisa Andyja Roddicka. Američan, ki se je upokojil avgusta lani, je pred turnirjem v Čilu na Twitterju zapisal: ''Kar zadeva Nadalovo vrnitev, se bom vzdržal negotovosti. Če bo igral na pesku, se bo sprehodil do naslova.''

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.