Nova "bela čokolada" navdušuje v ZDA

Komaj 14-letni Jordan McCabe je zaradi svojega izjemnega košarkarskega znanja že nekaj časa precej prepoznaven v svetu športa pod obroči.
Oglej si celoten članek

Večina ljubiteljev košarke ni še nikdar slišala za ekipo Wisconsin Playground Warriors, zato pa je mnoge že navdušil njihov najboljši igralec, 14-letni organizator igre Jordan McCabe. Slednji je junija končal osmi razred v šoli Kaukauna, v sklopu katere Playground Warriors igrajo svoje tekme.

McCabe je sicer zaslovel že pred štirimi leti, ko se je na medmrežju pojavil posnetek, na katerem takrat desetletni otrok prikazuje vragolije, ki se jih ne bi sramovali niti profesionalni košarkarji. "Svoje znanje sem začel pridobivati z igranjem prave, osnovne košarke z mojim očetom in dedkom," je takrat pojasnil McCabe, ki se trikov ni nikoli posebej učil.

Že pri enajstih letih so ga v svoje vrste želeli zvabiti sloviti Harlem Globetrotters, leta 2012 pa se je, po zaslugi gostovanja pri televizijski voditeljici Ellen DeGeneres, pojavil tudi na All-Star tekmi lige NBA.

Kot nekoč Jason Williams

McCabe že od otroštva navdušuje s perfektnim tehničnim znanjem. Odlikuje ga odličen prodor, dobro prenaša žogo pod pritiskom, ima pa tudi izjemen pregled nad igro. Vredni ogleda so tudi njegovi "crossover" driblingi, soigralcem deli domiselne podaje, v nekaterih primerih pa je opazno, da ima najstnik tudi "mehko roko". Vse našteto si lahko ogledate na zgornjem posnetku.

Foto: EPA Jason Williams Miami Heat Zaradi bogatega košarkarskega znanja je McCabe že dobil vzdevek "Nova bela čokolada", primerjajo ga namreč z nekdanjim zvezdnikom lige NBA - Jasonom Williamsom. Slednji je igral za Sacramento Kings, Memphis Grizzlies, Orlando Magic in Miami Heat, s katerimi je leta 2006 osvojil naslov prvaka. Leta 1996 je bil izbran tudi v najboljšo peterko novincev. Navduševal je s hitrostjo, driblingi in asistencami, podobno kot McCabe. Najstnik se bo na nabor lige NBA lahko prijavil leta 2018.  

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.