Šport
26 ogledov

Nova "bela čokolada" navdušuje v ZDA

Jordan McCabe Wisconsin Playground Warriors Youtube
Komaj 14-letni Jordan McCabe je zaradi svojega izjemnega košarkarskega znanja že nekaj časa precej prepoznaven v svetu športa pod obroči.

Večina ljubiteljev košarke ni še nikdar slišala za ekipo Wisconsin Playground Warriors, zato pa je mnoge že navdušil njihov najboljši igralec, 14-letni organizator igre Jordan McCabe. Slednji je junija končal osmi razred v šoli Kaukauna, v sklopu katere Playground Warriors igrajo svoje tekme.

McCabe je sicer zaslovel že pred štirimi leti, ko se je na medmrežju pojavil posnetek, na katerem takrat desetletni otrok prikazuje vragolije, ki se jih ne bi sramovali niti profesionalni košarkarji. "Svoje znanje sem začel pridobivati z igranjem prave, osnovne košarke z mojim očetom in dedkom," je takrat pojasnil McCabe, ki se trikov ni nikoli posebej učil.

Že pri enajstih letih so ga v svoje vrste želeli zvabiti sloviti Harlem Globetrotters, leta 2012 pa se je, po zaslugi gostovanja pri televizijski voditeljici Ellen DeGeneres, pojavil tudi na All-Star tekmi lige NBA.

Kot nekoč Jason Williams

McCabe že od otroštva navdušuje s perfektnim tehničnim znanjem. Odlikuje ga odličen prodor, dobro prenaša žogo pod pritiskom, ima pa tudi izjemen pregled nad igro. Vredni ogleda so tudi njegovi "crossover" driblingi, soigralcem deli domiselne podaje, v nekaterih primerih pa je opazno, da ima najstnik tudi "mehko roko". Vse našteto si lahko ogledate na zgornjem posnetku.

Jason Williams Miami Heat | Avtor: EPA EPA
Zaradi bogatega košarkarskega znanja je McCabe že dobil vzdevek "Nova bela čokolada", primerjajo ga namreč z nekdanjim zvezdnikom lige NBA - Jasonom Williamsom. Slednji je igral za Sacramento Kings, Memphis Grizzlies, Orlando Magic in Miami Heat, s katerimi je leta 2006 osvojil naslov prvaka. Leta 1996 je bil izbran tudi v najboljšo peterko novincev. Navduševal je s hitrostjo, driblingi in asistencami, podobno kot McCabe. Najstnik se bo na nabor lige NBA lahko prijavil leta 2018.  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.