Šport > Košarka
52 ogledov

Visok 228 cm, a bi bil biokemik

Tacko Fall 228 cm košarka Youtube
V višino meri kar 228 centimetrov, čeprav je še srednješolec. Da z obema rokama prime obroč ne potrebuje odriva. Bo to dovolj za kariero v ligi NBA?

Ameriški košarkar Tacko "Taco" Fall je najvišji srednješolski igralec v ZDA, morda pa tudi na svetu. Sedaj živi na Floridi, v Novi svet pa je prišel iz svoje domovine Senegala. Čeprav s svojo višino dominira pod košem, pa tega (še) ne zna povsem izkoristiti. V letošnji sezoni namreč beleži 11,1 točke, 5 skokov in 1,3 blokade na tekmo, zaenkrat je zabeležil le en dvojni dvojček.

"Kamorkoli pridem se ljudje ustrašijo, ker sem visok 228 centimetrov. A če ne bi igral kot 'velikan' se me ne bi bali. Govorili bi: 'On je premehak!' Zato moram igrati agresivno in iskati žogo. Veliko moram delati na svojem 'horuk' metu," je dejal Fall, katerega polno ime je Elhadji Serigne Tacko Diop Fall, igra pa za šolo Tavares Liberty Christian Prep.

NBA ali biokemija?

Da bi 16-letnik zadržal primerno težo (sedaj ima 115 kilogramov) se prehranjuje z visokokalorično hrano, za povprečno kosilo "pospravi" ogromno pico in nekaj hamburgerjev. V cvetu mladosti je mladenič iz Dakarja že višji kot trenutno najvišji košarkar v ligi NBA, center Oklahoma City Thunderja Hashim Thabeet.

"Upam, da bom postal profesionalni košarkaš, a istočasno gojim tudi željo po karieri v biokemiji," je Fall povedal za Orlando Sentinel. Nekaj akcij velikana si lahko ogledate na zgornjem videu. Košarkarska žoga v njegovih rokah izgleda kot rokometna (kar mu preprečuje pravilen izmet), tudi odriv ni njegova močnejša stran. A fant ima še nekaj časa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.