Šport
28 ogledov

Najvišji najstnik igra nogomet

Brenden Adams bo dopolnil 14 let. Že tri leta je višji od 200 centimetrov. Žurnal24 main
Visok je dobrih 220 centrimetrov, star pa 13 let. Spoznajte Brendena Adamsa, najvišjega najstnika na svetu. Zapisan je v Guinnessovo knjigo rekordov. Velikan je zdaj začel igrati ameriški nogomet.

"Mama mi je letos prvič dovolila, da se priključim nogometni ekipi. Doslej je mislila, da se bom poškodoval. Ameriški nogomet je moj najljubši šport," pove Brenden Adams, ki je v ekipi osnovne šole iz Ellensburgha v ameriški zvezni državi Washington še enkrat višji od soigralcev in nasprotnikovih nogometašev. Adamsa lahko med vrstniki na igrišču za ameriški nogomet pogledate v videu tukaj.

Ko se je rodil, je bil še normalen deček. Po petih mesecih je bilo jasno, da je poseben. Pridobival je na kilaži in centimetrih in že takrat imel vse zobe. Pri dveh letih je bil visok že 105 centimetrov, pri petih letih pa 134, pri enajstih letih je presegel 200 centimetrov. Gre za mali medicinski čudež. Fant raste neverjetno hitro. "Moj 12 kromosom se je prelomil, zavrtel in nato spet sestavil," Adams pojasni, zakaj raste tako hitro.

Velikost je v ameriškem nogometu dobrodošla, a ne v centimetrih temveč v kilaži. Jasno je, da pred Brendenom ni športne prihodnosti. Zaradi hitre rasti ima že zdaj številne težave, med drugim artritis. "Ne morem več teči. Nisem več mobilen, kot sem nekoč bil." Ne more niti skakati. A to mu veselja, da vsaj v osnovni šoli igra za nogometno ekipo, seveda v vlogi lovilca, ne more vzeti.

Čeprav ne bo prišel v ligo NFL, pa je že danes zvezda. Bil je denimo gost pri Oprah Winfrey, obiskal je tudi Shaquilla O`Neala. Ja, slednjega je moral gledati navzdol. To poglejte v videu tukaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.