Nova kazen za Olimpijo

Foto: Profimedia Olimpija, Mura
Denarna kazen zaradi navijačev.
Oglej si celoten članek

Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije Roman Rogelj je imel po 17. krogu Prve lige Telekom Slovenije največ dela z ljubljansko Olimpijo, ki bo zaradi neprimernega vedenja navijačev na tekmi proti Muri morala odšteti kar 9050 evrov kazni. Skupno je Olimpija v tej sezoni odštela že za 27.350 evrov denarnih kazni.

Rogelj je kot vzroke za takšno kazen navedel večkratno množično prižiganje bakel na tribuni, povzročitev zamika uradnega začetka tekme, bakle, odvržene na igralno površino, aktiviranje petard, dvakratna povzročitev prekinitve tekme, poskus vdora na igrišče, žaljivo skandiranje nasprotni ekipi in njenim navijačem in predkaznovanost.

Ob 1200 evrov bo tudi Maribor, in sicer zaradi navijaškega večkratnega prižiganja bakel na tribuni, žaljivega vzklikanja in predkaznovanosti na tekmi s Krškim. Maribor je sicer doslej prav tako že dodobra obogatil blagajno NZS z denarnimi kaznimi, doslej jih je zbral za 21.460 evrov.

Zajetna kazen pa je doletela tudi Muro. Zaradi šestih rumenih kartonov na tekmi proti Olimpiji bo morala plačati 360 evrov, zaradi bakel, žaljivega skandiranja in predkaznovanosti pa še 900 evrov. Olajševalna okoliščina je bila pisna izjava kluba.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.