Nova napeta končnica za zmaje

Foto: Cedevita Olimpija/Aleš Fevžer
Foto: Cedevita Olimpija/Aleš Fevžer
Košarkarji Cedevite Olimpije so v 5. krogu lige Aba izgubili z Budućnostjo z 79:84 (20:22, 42:46, 55:57).
Oglej si celoten članek

Košarkarji Cedevite Olimpije so doživeli tretji poraz v nizu v ligi Aba in drugega zapored pred domačo publiko. V Stožicah so ob slabem strelskem večeru in nezbrano odigrani končnici razočarali približno 3000 gledalcev.

Ljubljančani se počasi oddaljujejo od vrha razpredelnice in se morajo čim prej vrniti v zmagovalno serijo, če želijo konkurirati vodilnim ekipam v tekmovanju. Pred njimi je v naslednjem krogu gostovanje pri Igokei, nato pa sledijo na papirju lažji tekmeci, kot so Split, Mornar, Mega in Zadar.

Cedevita Olimpija je kljub katastrofalno odigrani tretji četrtini, v kateri je zadela le štiri mete iz igre (4:16), ohranila možnosti za zmago v zadnjih desetih minutah. Tri minute pred koncem tekme je povedla z 72:69, nato pa pobudo prepustila gostom, ki so z delnim izidom 12:4 obrnili potek in vpisali četrto zmago.

Ključna je bila trojka Dennisa Seeleyja točno minuto pred koncem, začinjena z osebno napako Jake Blažiča in dodatnim prostim metom za 79:76.

Olimpija je vrgla 32 trojk, imela 40,8-odsotni met iz igre, naredila 13 neizsiljenih napak, predvsem pa se je znova preveč zanašala na sposobnosti posameznikov. Jacob Pullen je tekmo končal pri 26 točkah (trojke 5:9), Jaka Blažič pa jih je dosegel 16 (met iz igre 5:14).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.