Nova okrepitev Barcelone odločila El Clásico

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Barceloni lasvegaški clasico proti Real Madridu.
Oglej si celoten članek

Nogometaši španskega velikana Barcelone so v okviru priprav na novo sezono na turneji po Združenih državah Amerike odigrali četrti el clasico v zgodovini zunaj Španije proti Real Madridu. V Las Vegasu so Katalonci z zadetkom nove okrepitve Raphinhe v 27. minuti z 1:0 premagali evropskega in španskega prvaka.

Raphinha, ki se je blaugrani pridružil v začetku meseca iz angleškega Leedsa, je bil mož odločitve pred 65.000 gledalci na stadionu Allegiant, domovanju ekipe NFL Las Vegas Raiders.

Brazilec je prestregel slabo podajo Realovega Ederja Militaa in po enem dotiku žoge z levico premagal vratarja belih, Thibauta Courtoisa. Katalonci so si ustvarili več strelskih priložnosti, a jim po zaslugi Courtoisa ni uspelo povišati izida.

Prvič se je v novem dresu predstavil tudi Poljak Robert Lewandowski, ki je ta mesec zapustil Bayern, vendar se ob prvencu ni vpisal med strelce. Ob polčasu ga je, kot dogovorjeno, zamenjal Pierre-Emerick Aubameyang, ki je imel dve minuti po vstopu v igro lepo priložnost, a je z glavo za malo zgrešil.

Real Madrid bo ameriško turnejo nadaljeval v torek s tekmo proti mehiški Americi v San Franciscu, Barcelono pa isti večer v Dallasu čaka dvoboj z italijanskim velikanom Juventusom.

Foto: Epa Barcelona Real Madrid Las Vegas

Posel Od kod Barceloni denar za nakupe? To je odgovor

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.