Šport > Nogomet
989 ogledov

Od kod Barceloni denar za nakupe? To je odgovor

FC Barcelona Profimedia
Barcelona ameriškemu skladu prodala še 15 odstotkov televizijskih pravic.

Katalonski nogometni velikan Barcelona je ameriškemu skladu Sixth Street prodala še 15 odstotkov televizijskih pravic La lige za obdobje naslednjih 25 let, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Katalonci so istemu skladu že pred tem prodali 10 odstotkov, za kar so takrat iztržili 207,5 milijona evrov.

Zneska, ki ga je tokrat iztržil klub, iz Barcelone niso sporočili, španski tisk pa piše, da gre za približno 400 milijonov evrov.

Barcelona se je sicer že pred časom znašla v finančnih težavah, tudi zdaj pa zadolženi klub potrebuje svež kapital, saj sta nazadnje na Iberski polotok kot dragi okrepitvi prišla Poljak Robert Lewandowski in Brazilec Raphinha. Njun prihod je klub stal 110 milijonov evrov, z bonusi in nagradami pa bo skupen znesek še precej višji.

Lani avgusta je Joan Laporta, ki je novembra spet zasedel predsedniški stolček, razkril, da ima klub kar za 1,35 milijarde evrov dolgov. In prav zaradi finančnih težav je klub zapustil tudi dolgoletni prvi zvezdnik ekipe Argentinec Lionel Messi, ki je bil pripravljen pristati še na dodatno znižanje plače, a je kasneje vseeno okrepil francoski PSG.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice