Šport > Nogomet
413 ogledov

Bayern naposled popustil, Lewandowski odhaja

Robert Lewandowski Epa
Legendarni poljski napadalec naj bi v kratkem podpisal štiriletno pogodbo z Barcelono.

Po dveh mesecih je saga okoli prestopa Roberta Lewandowskega iz nemškega Bayerna v Barcelono končana. Kot danes poroča več medijev, sta se kluba dogovorila o podrobnostih prestopa poljskega nogometnega reprezentanta. Katalonci bodo zanj plačali 45 milijonov evrov in do pet milijonov evrov bonusov.

Lewandowski naj bi z Barcelono podpisal štiriletno pogodbo; do leta 2026.

robert lewandowski | Avtor: Epa Epa
Triintridesetletni Poljak je že maja na novinarski konferenci dejal, da je njegova zgodba z Bayernom končana. Prav tako najboljši igralec leta 2021 po izboru Fife z bavarskim klubom, katerega član je bil od leta 2014, ni želel podaljšati pogodbe.

Dolgo časa je vodstvo Bayerna okoli izvršnega direktorja Oliverja Kahna in športnega direktorja Hasana Salihamidžića vztrajalo pri izpolnitvi pogodbe. "Naše stališče o tej zadevi je jasno: Robert ima pogodbo do poletja 2023," je še konec junija zatrjeval Salihamidžić.

Lewandowski pa je vztrajal in skušal svojega delodajalca prepričati, naj ga izpusti iz rok. Med drugim je javno izjavil, da "po vsem, kar se je zgodilo v zadnjih nekaj mesecih, si ne morem predstavljati nadaljnjega dobrega sodelovanja".

Očitno je bil pritisk uspešen, saj je münchenska ekipa svojemu najboljšemu strelcu prižgala zeleno luč za prestop. Petkov jutranji trening je bil za Lewandowskega zadnji v dresu münchenskega Bayerna, poroča tudi nemški Bild.

Športni portal Sportbuzzer je že v petek zapisal, da se Lewandowski ne bo udeležil današnje predstavitve münchenske ekipe na stadionu Allianz Arena. Najboljši strelec tudi ni bil vključen v tedensko potovanje v ZDA, kamor se bodo nemški prvaki odpravili v ponedeljek.

Namesto, da bo šel z Bayernom v Washington, piše Bild, se bo Poljak v nedeljo pridružil Barceloni in odpotoval v Miami na ameriško turnejo.

Sedemkratni najboljši strelec bundeslige se je poleti 2014 preselil iz Borussie Dortmund na Bavarsko kot prost igralec. Z Bayernom je bil vsako leto nemški prvak, enkrat je osvojil tudi ligo prvakov in trikrat nemški pokal. Ob tem je podrl tudi številne strelske rekorde.

Lewandowski je v sezoni 2020/21 izboljšal rekord slovitega Gerda Müllerja, ki že skoraj pol stoletja velja za "legendarnega", in je v eni sezoni dosegel 41 golov.

Robert Lewandowski | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.