Šport > Nogomet
976 ogledov

Lewandowski ne želi na priprave Bayerna

Robert Lewandowski Isco Profimedia
Lewandowski je Barcelono preko svojega agenta pozval, naj pospeši njegov prestop, saj se ne želi pojaviti na pripravah Bayerna.

Poljski napadalec Robert Lewandowski je prek svojega agenta Pinija Zahavija španskega nogometnega velikana iz Barcelone pozval, naj pospeši njegov prestop iz nemškega Bayerna še pred 12. julijem, ko bodo Bavarci začeli s pripravami na novo sezono.

Kot navajajo španski časniki, se poljski napadalec 12. julija ne želi pridružiti soigralcem iz Bayerna na poletnih pripravah. "Želi se vrniti v bavarski klub, vendar pa zgolj zato, da bi se poslovil od soigralcev in navijačev," navaja AS.

Camp Nou Barcelona Koliko detajlov! Šport Barcelona presenetila, tako bodo izgledali novi dresi

Kot je izvedel AS, je predstavnik Lewandowskega prejšnji teden stopil v stik s predsednikom Barcelone Joanom Laporto, da bi ga spomnil na trenutna prizadevanja njegove stranke in da je zdaj na blaugrani, da ukrepa v skladu s tem.

Tudi trener Barce Xavi Hernandez si prizadeva, da bi se jim Lewandowski čim prej pridružil. Poljaka bi želel imeti že 11. julija, torej takrat, ko je sklical zbor reprezentantov Barcelone, ki so sodelovali v ligi narodov.

Poleg tega je z marketinškega vidika ključnega pomena, da bi bil, trenutno še vedno Bayernov napadalec, eden od članov Barcelonine odprave v ZDA, kjer bo Barca pred začetkom nove sezone v primeri division v drugi polovici julija odigrala štiri prijateljska srečanja z Inter Miamijem v Fort Lauderdaleu, z Realom Madridom v Las Vegasu, z Juventusom v Dallasu in z Red Bull New Yorkom v New Jerseyju.

Robert Lewandowski | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Kot je možno razbrati, so glavna ovira za prestop Poljaka v Barcelono finance. Po poročanju Sky Sports Bavarci za Poljaka želijo vsaj 60 milijonov evrov. Ta znesek pa je za Barcelono prevelik za igralca, ki bo letos dopolnil 34 let in ki bi se lahko naslednje poletje brez odškodnine kot prost igralec pridružil Barceloni. Katalonci so pripravljeni za Lewandowskega ponuditi največ 40 milijonov evrov, navaja poljska tiskovna agencija PAP.

Barcelona se sooča tudi s težavami z likvidnostjo. Iz težav naj bi se izkopali že kmalu, saj si nadejajo konkretne finančne injekcije iz izkupička prodaje dela televizijskih pravic španske La Lige, ki bi lahko prinesla tudi do 500 milijonov evrov.

"Naše stališče je jasno, Robert ima pogodbo z Bayernom do poletja 2023," je nedavno dejal direktor Bayerna Hasan Salihamidžić. "Nova ponudba Barcelone? Ne razmišljam o tem. Pričakujem, da bom Roberta 12. julija videl na treningu na Säbener Strasse."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.