Šport > Nogomet
2021 ogledov

Barcelona presenetila, tako bodo izgledali novi dresi

Novice: Barcelona presenetila, tako bodo izgledali novi dresi - Barcelona dresi Reševalni pas/Twitter
Inspiracija za novi dres nogometašev Barcelone naj bi bile Olimpijske igre v Barceloni, ki letos praznujejo 30. obletnico.

Nogometni klub Barcelona je v začetku meseca predstavil nove domače drese za prihajajočo sezono, zdaj pa so iz kluba razkrili tudi svojo gostujočo kolekcijo.

Glede na to, da mesto Barcelona letos praznuje 30 let odkar je gostilo Olimpijske igre, so se pri nogometnem klubu odločili, da njihove nove drese krasijo olimpijski motivi, ki spominjajo na legendarno leto 1992.

Gre seveda za Slovenijo tako zgodovinske igre, saj gre za prve letne olimpijske igre, na katerih so naši športniki nastopili pod slovensko zastavo. Od tedaj so bili slovenski športniki prisotni na vseh olimpijskih igrah, pred tem pa so morali leta 1912 braniti barve Avstrije ter med leti 1920 in 1988 nastopati za Jugoslavijo.

Na Olimpijskih igrah v Barceloni je Slovenija osvojila tudi svoj prvi komplet medalj, potem ko je v veslanju bron osvojil dvojec brez krmarja v navezi Iztok Čop-Denis Žvegelj ter četverec brez krmarja v postavi Milan Janša, Janez Klemenčič, Sašo Mirjanič in Sadik Mujkić.

Igre sta zaznamovali tudi svečana otvoritev, na kateri je olimpijski plamen prižgan s pomočjo puščice, katero je izstrelil lokostrelec Antonio Rebollo (ki je v resnici zgrešil cilj, ogenj pa je bil prižgan s pomočjo pomožnega mehanizma), ter himna iger, slovita "Barcelona", katero je posebej za to priložnost napisal Freddie Mercury.

Prav tem zgodovinskim igram pa se želi pokloniti nogometni klub Barcelona, saj naj bi se novi zlati dresi poklonili zlatim olimpijskim kolajnam, na dresu pa je tudi izrisan vzorec mestnega načrta oziroma ulic. Na rokavih pa so se pojavile barve olimpijskih krogov.

Cena takšnega dresa v uradnih prodajalnah znaša 150 evrov, hlačke pa se da dokupiti za 70 evrov.

Komentarjev 1
  • Dejan Gradišnik 16:27 01.julij 2022.

    Morali nastopati??? Mislim, da jih ni nihče s pištolo na čelu silil v nastopanje, himna iger 92 je bila amigos para siempre, saj je mercury umrl pred igrami in komplet medalj pomeni zlato, srebro in bron, ne dva brona... Pa ...prikaži več kdo piše te članke???

Sorodne novice