Šport > Nogomet
1262 ogledov

Bayernova velika okrepitev že v Münchnu, nacionalni junak se vrača v Nemčijo

nogomet kup denarja poslovnež Profimedia
Mane je opravil še zdravniški pregled v Münchnu in tudi že poziral v majici Bayerna.

Napadalec Sadio Mane je danes v Münchnu opravil zdravniški pregled, nato pa je oblečen v majico Bayerna poziral fotografom in navijačem delil avtograme. Po poročanju medijev bo njegov prestop iz Liverpoola Bavarce stal 41 milijonov evrov.

Senegalski zvezdnik bo z Nemci podpisal triletno pogodbo, uradno predstavitev pa bo imel v sredo, so še zapisali različni nemški mediji.

Prestop je za Bayern ključnega pomena, piše dpa, saj bo bavarski klub izgubil zvezdniškega napadalca Roberta Lewandowskega. Poljak si želi kariero nadaljevati pri Barceloni.

 

Götze se vrača v domovino

Nekdanji nemški nogometni reprezentant Mario Götze pa se bo po poročanju nemških medijev po dveh letih igranja za nizozemski PSV Eindhoven vrnil v domovino.

Strelec gola, ki je leta 2014 Nemcem zagotovil naslov svetovnega prvaka - v finalu so z 1:0 premagali Argentino -, bo podpisal pogodbo z Eintrachtom iz Frankfurta, zmagovalcem evropske lige.

Kot trdijo nemški mediji, katerih poročilo je povzel AFP, bo napadalec danes opravil zdravniški pregled, klub iz Frankfurta pa bo zanj odštel štiri milijone evrov odškodnine.

Götze, ki je na Nizozemsko prestopil iz Borussie Dortmund, pred tem pa je igral tudi za Bayern, je v ponedeljek odložil začetek treningov z Eindhovnom pred novo sezono, iz kluba so sporočili, da je zaposlen z dokončanjem prestopa.

Eintracht je v minulem prvenstvu v elitni nemški ligi zasedel 11. mesto.

 

Neres nova okrepitev Benfice

Portugalski nogometni klub Benfica pa je sporočil, da ima po odhodu Darwina Nuneza k Liverpoolu že novo okrepitev. Klubu se je pridružil Brazilec David Neres iz Šahtarja Donjecka, ki je z lizbonskim velikanom podpisal petletno pogodbo. Petindvajsetletnik bo zaslužil 15,3 milijona evrov.

Neres si je na stari celini ime ustvaril v petih sezonah pri Ajaxu, za katerega je dosegel 47 golov in 34 podaj na 180 tekmah. Navdušil je predvsem na Ajaxovi poti do polfinala lige prvakov v sezoni 2018/19.

Nekdanji brazilski reprezentant je Ajax zapustil januarja in se pridružil Šahtarju, vendar za ukrajinski klub zaradi ruske invazije na Ukrajino ni odigral nobene tekme.

 

Inzaghi podaljšal pogodbo z Interjem do 2024

Simone Inzaghi pa bo ostal za krmilom Interja iz Milana do 2024, je sporočil klub na svoji spletni strani. Klub mu je ob tem povišal plačo za milijon evrov; odslej bo za sezono dela prejel pet milijonov evrov.

Šestinštiridesetletni trener, nekdanji napadalec Lazia in italijanske reprezentance, bo ostal na čelu, četudi ni uspel ubraniti naslova v serie A. Osvojil ga je njegov mestni tekmec AC Milan.

Inzaghi je v Milano prišel lani poleti, potem ko je Antonio Conte zapustil klub, s katerim je prvič po 2010 postal italijanski prvak. Inter je nato prodal tri glavne adute, Romela Lukakuja, Achrafa Hakimija in Christiana Eriksena, kateri po svoji nesreči ni smel nastopati zaradi italijanskih predpisov glede srčnega spodbujevalnika.

Kljub močno osiromašenemu proračunu za okrepitve je Inzaghi uspešno odvodil sezono. Osvojil je italijanski pokal in superpokal, v ligi prvakov pa je prišel do izločilnih bojev, v katerih je izgubil proti kasnejšemu finalistu Liverpoolu.

Po poročanju italijanskih medijev bi rad Inter za naslednjo sezono vrnil v ekipo Lukakuja, katerega bi si sposodil iz Chelseaja, želi pa si tudi Paula Dybalo, ki je od konca sezone prost igralec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.