Šport > Nogomet
728 ogledov

Zvezdnik v svoji vasi zgradil šolo in bolnišnico

Sadio Mane
V nasprotju s številnimi kolegi je del svojega zaslužka namenil tudi sovaščanom.

Senegalski nogometni zvezdnik Sadio Mane, ki je tik pred prestopom iz Liverpoola k Bayernu, s prisluženimi milijoni pomaga okolju v katerem je odraščal.

Mane naj bi v bavarskem velikanu postal eden najboljše plačanih nogometašev v Bundesligi, na sezono naj bi prejel okoli 12 milijonov evrov. Visoka plača pa ne prinaša zadovoljstva le omenjenemu igralcu, ampak se bodo dodatnega finančnega zalogaja, ki ga bo Maneju namenil klub iz Münchna, razveselili tudi nekateri njegovi rojaki. V nasprotju s številnimi nogometaši namreč Senegalec svoje plače ne namenja le za dragocene avtomobile, jahte in vile, temveč velik del namenja okolju v katerem je odraščal.

Sadio Mane Liverpool | Avtor: Epa Epa

Zdaj 30-letni Mane prihaja iz Bambalija, vasi z nekaj tisoč prebivalci. V njej je za 250.000 evrov že zgradil šolo, s 550.000 evri pa je financiral izgradnjo bolnišnice in jo opremil s sodobno opremo. Poskrbel je, da imajo vsi prebivalci dostop do 4G interneta, odprl je pošto, zadnjo investicijo pa predstavlja graditev bencinske črpalke. Vsaka družina v vasi iz njegovega žepa prejema tudi 70 evrov na mesec, gre za precejšnjo vsoto za senegalske razmere. Otroci dobijo tudi brezplačna oblačila.

Mane je v Evropo prišel kot 19-letnik, njegova prva postaja je bil francoski Metz. Po letu dni je za štiri milijone prestopil k Red Bull Salzburgu, kjer je na 87 tekmah dosegel 45 zadetkov in dodal 32 asistenc. Leta 2014 se je za 23 milijonov preselil k Sothamptonu, dve leti kasneje pa je Liverpool zanj odštel 42 milijonov evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice