Šport > Nogomet
79 ogledov

Dembele po večmesečni sagi podaljšal z Barcelono

Ousmane Dembele Epa
Francoski krilni nogometaš naj bi v katalonski prestolnici ostal do konca sezone 2023/2024.

Francoski nogometaš Ousmane Dembele je podaljšal pogodbo s katalonskim velikanom Barcelono, je klub sporočil na svoji spletni strani. Petindvajsetletnik bo član Barcelone še dve leti oziroma do konca sezone 2023/24.

Dembele se je blaugrani pridružil leta 2017 in je takrat podpisal petletno pogodbo, ki se mu je iztekla konec junija. Kljub temu, da so v klubu januarja trdili, da bodo francoskega krilnega napadalca prodali oziroma bo ta po izteku pogodbe odšel, je zdaj Dembele podpisal novo dvoletno pogodbo.

Ousmane Dembele | Avtor: Epa Epa

Za Barcelono je 25-letnik na 150 nastopih zbral 32 zadetkov in 34 asistenc in osvojil dva naslova državnih prvakov in dve pokalni lovoriki. V lanski sezoni je za Katalonce zbral 13 asistenc in je bil najboljši podajalec španske lige.

Že v sredo pa je Barcelona sporočila, da se je dogovorila za 70 milijonov vreden nakup brazilskega reprezentanta Raphinhe iz Leedsa. V začetku meseca sta se blaugrani pridružila še danski branilec Andreas Christensen in vezist iz Slonokoščene obale Franck Kessie.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.