Nova švicarska zmaga, nova ničla za slovenski slalom

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Meillard po odstopu Noela zmagovalec v Aspnu.
Oglej si celoten članek

Švicar Loic Meillard je zmagovalec slaloma za svetovni pokal alpskih smučarjev v ameriškem Aspnu. Za 89 stotink sekunde je ugnal Nemca Linusa Strasserja, ki je v finalu napredoval za štiri mesta, tretje mesto je zadržal Norvežan Henrik Kristoffersen (+ 1,17). Vodilni po prvi vožnji, Francoz Clement Noel, je v finalu odstopil.

Po dveh veleslalomskih preizkušnjah je alpske smučarje v Aspnu pričakal še slalom. Ta se je sicer zaradi močnega sneženja začel z enourno zamudo.

Po dveh drugih mestih na veleslalomih je Meillard vendarle stopil na najvišjo stopničko in slavil prvič v tej sezoni svetovnega pokala. Švicarji so tako povsem dominirali ta konec tedna v Koloradu, oba veleslaloma je pred Meillardom dobil nepremagljivi švicarski zvezdnik Marco Odermatt.

S prvo vožnjo je sicer najbolje opravil Noel, le Meillard je zaostajal manj kot sekundo. Švicar je v drugo odpeljal brez večjih napak in v cilju prevzel suvereno vodstvo pred Strasserjem, medtem ko je Francoz dokaj hitro po napaki odstopil.

Tik pod odrom za zmagovalce je končal Avstrijec Johannes Strolz (+ 1,28), ki je napredoval za devet mest, peti je bil njegov rojak in vodilni smučar v seštevku discipline Manuel Feller (+ 1,35).

Edini slovenski predstavnik Tijan Marovt tako kot mnogi drugi v prvi vožnji ni končal slaloma. Po prvem merjenju vmesnega časa je sicer zaostajal za 0,80 sekunde, kar je bil 29. čas tega merjenja. V cilj se je sicer izmed 67 tekmovalcev na startu v prvi vožnji pripeljalo le 39 smučarjev.

Svetovni pokal se bo naslednji konec tedna nadaljeval s tekmama v Kranjski Gori, ko bosta na sporedu 63. pokala Vitranc veleslalom in slalom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.