Šport > Zimski športi
395 ogledov

Nova švicarska zmaga, nova ničla za slovenski slalom

Loic Meillard Profimedia
Meillard po odstopu Noela zmagovalec v Aspnu.

Švicar Loic Meillard je zmagovalec slaloma za svetovni pokal alpskih smučarjev v ameriškem Aspnu. Za 89 stotink sekunde je ugnal Nemca Linusa Strasserja, ki je v finalu napredoval za štiri mesta, tretje mesto je zadržal Norvežan Henrik Kristoffersen (+ 1,17). Vodilni po prvi vožnji, Francoz Clement Noel, je v finalu odstopil.

Po dveh veleslalomskih preizkušnjah je alpske smučarje v Aspnu pričakal še slalom. Ta se je sicer zaradi močnega sneženja začel z enourno zamudo.

Po dveh drugih mestih na veleslalomih je Meillard vendarle stopil na najvišjo stopničko in slavil prvič v tej sezoni svetovnega pokala. Švicarji so tako povsem dominirali ta konec tedna v Koloradu, oba veleslaloma je pred Meillardom dobil nepremagljivi švicarski zvezdnik Marco Odermatt.

S prvo vožnjo je sicer najbolje opravil Noel, le Meillard je zaostajal manj kot sekundo. Švicar je v drugo odpeljal brez večjih napak in v cilju prevzel suvereno vodstvo pred Strasserjem, medtem ko je Francoz dokaj hitro po napaki odstopil.

Tik pod odrom za zmagovalce je končal Avstrijec Johannes Strolz (+ 1,28), ki je napredoval za devet mest, peti je bil njegov rojak in vodilni smučar v seštevku discipline Manuel Feller (+ 1,35).

Edini slovenski predstavnik Tijan Marovt tako kot mnogi drugi v prvi vožnji ni končal slaloma. Po prvem merjenju vmesnega časa je sicer zaostajal za 0,80 sekunde, kar je bil 29. čas tega merjenja. V cilj se je sicer izmed 67 tekmovalcev na startu v prvi vožnji pripeljalo le 39 smučarjev.

Svetovni pokal se bo naslednji konec tedna nadaljeval s tekmama v Kranjski Gori, ko bosta na sporedu 63. pokala Vitranc veleslalom in slalom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice