Šport > Zimski športi
18344 ogledov

Shiffrin se je oglasila, novice niso najboljše: "Tako pač je"

Mikaela Shiffrin Epa
Ameriška smučarka Mikaela Shiffrin bije bitko s časom.

Mikaela Shiffrin odšteva dneve do vrnitve v svetovni pokal po poškodbi konec meseca januarja na smukaški tekmi v Cortini d'Ampezzo.

Američanka je bila pred premorom dobro na poti k šestemu velikemu globusu, ob njeni odsotnosti pa je primat v svetovnem pokalu prevzela Švicarka Lara Gut-Behrami. Ta je v zadnjem obdobju nanizala več vrhunskih rezultatov in ima v skupni razvrstitvi že več kot 200 točk prednosti pred Shiffrin.

Prednost bo lahko še povečala ta konec tedna v norveškem Kvitfjellu, kjer bosta na sporedu tekmi v obeh hitrih disciplinah. Gut-Behrami je v letošnji sezoni najboljša tako v seštevku smuka kot superveleslaloma, zato bo tudi v deželi vikingov ena glavnih favoritk za najvišja mesta.

Mikaela Shiffrin | Avtor: Epa Epa
Shiffrin je ob padcu v Cortini utrpela poškodbe kolenskih vezi. Sprva se je nameravala v karavano vrniti že dobra dva tedna kasneje v Soldeuu, a se je okrevanje nekoliko zavleklo. Američanka je zatem izpustila še Crans-Montano, manjkala pa bo tudi v že omenjenem Kvitfjelu.  Pred dnevi je sporočila, da se namerava na tekme vrniti v Areju, kar pa ne bo lahka naloga, saj jo več kot mesec dni po padcu še vedno pestijo hude bolečine. 

"Danes je bilo težko, kar ni presenetljivo" je sledilcem na Instagramu sporočila 95-kratna zmagovalka tekem za svetovni pokal. "Bilo je malce boleče. Vem, da na tej točki ne morem biti brez bolečin. Tako pač je," je dodala. Shiffrinova naj bi se vrnila v Areju, kjer se bodo smučarke merile 9. oziroma 10. marca.

"Gre za to, da se Are hitro približuje. To imam že v glavi. Trudimo se po najboljišh močeh," je povedala 28-letnica, ki si proste trenutke popestri z igranjem klavrija. "Lepa novica pa je, da mi je univerzum v mojo sobo najete hiše, v katerim bivam, postavil klavir. Za telo in dušo," je dejala in pokazala, da ni vešča samo v delanju smučarskih zavojev.

Shiffrinova ima tako rekoč zagotovljen mali kristalni globus v slalomu, medtem ko so njene možnosti v boju z Gut-Behrami samo še teoretične. "Morala sem se sprijazniti, da bo skupna zmaga matematično gledano težko dosegljiva. Če bi lahko, bi se zagotovo borila zanjo, vendar to preprosto ni bilo mogoče," je dejala bržkone naboljša smučarka vseh časov.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.