Nova Zelandija z zmago odprla SP

Foto: Reuters ragbi Nova Zelandija Tonga Foto: Reuters ragbi Nova Zelandija Tonga Foto: Reuters ragbi Nova Zelandija Tonga Foto: Reuters ragbi Nova Zelandija Tonga Foto: Reuters ragbi Nova Zelandija Tonga Foto: Reuters ragbi Nova Zelandija Tonga Foto: Reuters ragbi Nova Zelandija Tonga Foto: Reuters ragbi Nova Zelandija Tonga Foto: Reuters ragbi Nova Zelandija Tonga Foto: Reuters ragbi Nova Zelandija Tonga Foto: Reuters ragbi Nova Zelandija Tonga Foto: Reuters ragbi Nova Zelandija Tonga Foto: Reuters ragbi Nova Zelandija Tonga
V petek se je na Novi Zelandiji začelo svetovno prvenstvo v ragbiju, ki se bo končalo 23. oktobra. Na prvi tekmi so domači s kar 41:10 premagali Tongo, arhipelag v južnem Tihem oceanu.
Oglej si celoten članek

S tekmo med Novo Zelandijo in Tongo se je začelo več kot en mesec dolgo svetovno prvenstvo v ragbiju (od 9. septembra do 23. oktobra). Šport, ki v deželici na sončni strani Alp nima prav veliko navdušencev, je na stadion Eden Park v Aucklandu privabil 60.214 gledalcev. Večina od njih je seveda pesti stiskala za domače junake. In slednji jih niso razočarali. Na krilih najboljšega igralca tekme Richarda Kahuia so Tongo – arhipelag v južnem Tihem oceanu, na približno tretjini poti med Novo Zelandijo in Havaji – premagali s kar 41:10 in s tem dodali piko na i izjemno spektakularni otvoritveni slovesnosti. "Ocenil bi nas s 6 ali 7 od 10. Gre za zelo zgodnjo fazo turnirja, čutiti je kar nekaj napetosti. Na to smo čakali zelo dolgo," je po uspešnem startu dejal domači selektor Graham Henry. Novozelandci bodo s pomočjo več kot enomesečnega tekmovanja vsaj za nekaj časa pozabili na uničujoči potres, ki je poleti prizadel njihovo državo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 21:58 10. September 2011.

    BRAVO NOVA ZELANDIJA !!!

  • 21:45 10. September 2011.

    ni nas veliko, smo pa glasni;) Nova zelandija bo morala pokazati veliko več kot je na tekmi proti Tongi če …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.