Šport
18 ogledov

Nova Zelandija z zmago odprla SP

ragbi Nova Zelandija Tonga
1/13
Reuters
V petek se je na Novi Zelandiji začelo svetovno prvenstvo v ragbiju, ki se bo končalo 23. oktobra. Na prvi tekmi so domači s kar 41:10 premagali Tongo, arhipelag v južnem Tihem oceanu.

S tekmo med Novo Zelandijo in Tongo se je začelo več kot en mesec dolgo svetovno prvenstvo v ragbiju (od 9. septembra do 23. oktobra). Šport, ki v deželici na sončni strani Alp nima prav veliko navdušencev, je na stadion Eden Park v Aucklandu privabil 60.214 gledalcev. Večina od njih je seveda pesti stiskala za domače junake. In slednji jih niso razočarali. Na krilih najboljšega igralca tekme Richarda Kahuia so Tongo – arhipelag v južnem Tihem oceanu, na približno tretjini poti med Novo Zelandijo in Havaji – premagali s kar 41:10 in s tem dodali piko na i izjemno spektakularni otvoritveni slovesnosti. "Ocenil bi nas s 6 ali 7 od 10. Gre za zelo zgodnjo fazo turnirja, čutiti je kar nekaj napetosti. Na to smo čakali zelo dolgo," je po uspešnem startu dejal domači selektor Graham Henry. Novozelandci bodo s pomočjo več kot enomesečnega tekmovanja vsaj za nekaj časa pozabili na uničujoči potres, ki je poleti prizadel njihovo državo.

Komentarjev 2
  • Uroš Petrič 21:58 10.september 2011.

    BRAVO NOVA ZELANDIJA !!!

  • Ivian Ščekeila 21:45 10.september 2011.

    ni nas veliko, smo pa glasni;) Nova zelandija bo morala pokazati veliko več kot je na tekmi proti Tongi če želi priti na vrh. Tonga ima samo 100 000 prebivalcev..