Novak tridesetič, Rafael z Rogerjem

Foto: Žurnal24 Čakamo finale Djoković – Nadal, da vidimo, če je Novak res tako vroč. (Foto: EPA
V polfinalu mastersa v Madridu se bosta srečala velika tekmeca zadnjih let, Rafael Nadal in Roger Federer. Boljšega pa bržkone v nedeljskem finalu čaka letos še neporaženi Novak Djoković.
Oglej si celoten članek

Prvi igralec lestvice ATP Rafael Nadal je na dobri poti do svojega tretjega peščenega naslova letos. V četrtfinalu mastersa v Madridu je s 6:2 in 6:2 nadigral Michaela Llodraja. V polfinalu ga čaka največji tekmec zadnjih let Roger Federer. V minulih dveh letih je bil to v Madridu finalni dvoboj: leta 2009 je zmagal Švicar, lani Španec. "Zdi se, da igra izjemen tenis, a dal bom vse od sebe. Videli bomo, ali bo to dovolj," je pred polfinalom dejal Federer, ki je izgubil 15 od 23 dvobojev z Nadalom.

Foto: Žurnal24

Za največje presenečenje turnirja pa je poskrbel nepostavljeni Thomaz Belluci, ki je v dveh nizih domov poslal Tomasa Berdycha. Brazilca v sobotnem polfinalu čaka letos še nepremagani Novak Djoković, ki je svojo 30. zmago v letu 2011 dosegel s 6:4, 4:6 in 6:3 proti Davidu Ferreru. "Pričakoval sem tesen dvoboj, saj je David velik borec," je o Ferreru povedal Djoković, o naslednjem nasprotniku pa: "Belluci zelo močno udarja žogico, na tem turnirju igra zelo dobro. Pesek je tudi njegova najljubša površina. To bo še en težak dvoboj."

Zgodba WTA turnirja v Madridu pa je nepostavljena Nemka Julia Görges. Po zmagi nad prvo igralko sveta Caroline Wozniacki je zdaj za uvrstitev v polfinale kot edina zmagala v dveh nizih – s 6:4 in 6:2 je premagala Anastasio Pavljučenko. Nemka z zelo močnim servisom igra za svoj drugi turnir v zadnjem mesecu in se bo v vsakem primeru povzpela še višje od 27. mesta na jakostni lestvici. V polfinalu jo čaka Viktoria Azarenka. Z njo je igrala v Stuttgartu, a se je slednja po dobljenem prvem nizu zaradi poškodbe predala.

ATP, Madrid, masters, četrtfinale:

Rafael Nadal (Špa/1) : Michael Llodra (Fra) 6:2, 6:2;
Thomaz Bellucci (Bra) : Tomas Berdych (Češ/7) 7:6 (2), 6:3;
Roger Federer (Švi/3) : Robin Soderling (Šve/5) 7:6 (2), 6:4;
Novak Djoković (Srb/2) : David Ferrer (Špa/6) 6:4, 4:6, 6:3.

WTA, Madrid, četrtfinale:

Victoria Azarenka (Blr/4) : Lucie Safarova (Češ) 6:3, 3:6, 6:2;
Julia Görges (Nem) : Anastazija Pavljučenkova (Rus) 6:4, 6:2;
Li Na (Kit/6) : Bethanie Mattek-Sands (ZDA) 6:4, 3:6, 6:4;
Petra Kvitova (Češ/16) : Dominika Cibulkova (Slk) 3:6, 6:3, 7:5.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.