Šport
29 ogledov

Novak tridesetič, Rafael z Rogerjem

Čakamo finale Djoković – Nadal, da vidimo, če je Novak res tako vroč. (Foto: EPA Žurnal24 main
V polfinalu mastersa v Madridu se bosta srečala velika tekmeca zadnjih let, Rafael Nadal in Roger Federer. Boljšega pa bržkone v nedeljskem finalu čaka letos še neporaženi Novak Djoković.

Prvi igralec lestvice ATP Rafael Nadal je na dobri poti do svojega tretjega peščenega naslova letos. V četrtfinalu mastersa v Madridu je s 6:2 in 6:2 nadigral Michaela Llodraja. V polfinalu ga čaka največji tekmec zadnjih let Roger Federer. V minulih dveh letih je bil to v Madridu finalni dvoboj: leta 2009 je zmagal Švicar, lani Španec. "Zdi se, da igra izjemen tenis, a dal bom vse od sebe. Videli bomo, ali bo to dovolj," je pred polfinalom dejal Federer, ki je izgubil 15 od 23 dvobojev z Nadalom.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Za največje presenečenje turnirja pa je poskrbel nepostavljeni Thomaz Belluci, ki je v dveh nizih domov poslal Tomasa Berdycha. Brazilca v sobotnem polfinalu čaka letos še nepremagani Novak Djoković, ki je svojo 30. zmago v letu 2011 dosegel s 6:4, 4:6 in 6:3 proti Davidu Ferreru. "Pričakoval sem tesen dvoboj, saj je David velik borec," je o Ferreru povedal Djoković, o naslednjem nasprotniku pa: "Belluci zelo močno udarja žogico, na tem turnirju igra zelo dobro. Pesek je tudi njegova najljubša površina. To bo še en težak dvoboj."

Zgodba WTA turnirja v Madridu pa je nepostavljena Nemka Julia Görges. Po zmagi nad prvo igralko sveta Caroline Wozniacki je zdaj za uvrstitev v polfinale kot edina zmagala v dveh nizih – s 6:4 in 6:2 je premagala Anastasio Pavljučenko. Nemka z zelo močnim servisom igra za svoj drugi turnir v zadnjem mesecu in se bo v vsakem primeru povzpela še višje od 27. mesta na jakostni lestvici. V polfinalu jo čaka Viktoria Azarenka. Z njo je igrala v Stuttgartu, a se je slednja po dobljenem prvem nizu zaradi poškodbe predala.

ATP, Madrid, masters, četrtfinale:

Rafael Nadal (Špa/1) : Michael Llodra (Fra) 6:2, 6:2;
Thomaz Bellucci (Bra) : Tomas Berdych (Češ/7) 7:6 (2), 6:3;
Roger Federer (Švi/3) : Robin Soderling (Šve/5) 7:6 (2), 6:4;
Novak Djoković (Srb/2) : David Ferrer (Špa/6) 6:4, 4:6, 6:3.

WTA, Madrid, četrtfinale:

Victoria Azarenka (Blr/4) : Lucie Safarova (Češ) 6:3, 3:6, 6:2;
Julia Görges (Nem) : Anastazija Pavljučenkova (Rus) 6:4, 6:2;
Li Na (Kit/6) : Bethanie Mattek-Sands (ZDA) 6:4, 3:6, 6:4;
Petra Kvitova (Češ/16) : Dominika Cibulkova (Slk) 3:6, 6:3, 7:5.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.