Novaković in druščina še kar zmagujejo

Foto: EPA
Foto: EPA
Bayern München je v 8. kolu Bundeslige potrdil odlično formo in s 3:0 odpravil Bayer Leverkusen. Nogometaši Kölna so doma premagali Hoffenheim z 2:0.
Oglej si celoten članek

Bayern Müchen je na Allianz Areni s 3:0 odpravil aktualne podprvake iz Leverkusna in vpisal še šesto zaporedno zmago v Bundesligi, s katero je ohranil dve točki prednosti na vrhu lestvice. Ob milijonih obiskovalcev, ki se v prestolnici Bavarske zabavajo na tradicionalnem Oktoberfestu, bodo tako imeli razlog za slavje tudi navijači največjega nemškega kluba. Bavarci so proti vratom Bayerja krenili že od prve minute in premoč kronali v peti minuti z zadetkom Thomasa Müllerja. Še pred začetkom 20. minute je s prostega strela zadel še Daniel van Buyten in praktično že zapečatil usodo "lekarnarjev". V 78. minuti je v igro prvič po avgustu in poškodbi stopil nizozemski virtuoz Arjen Robben, ki je za popoln povratek v sodnikovem podaljšku postavil končni izid in potrdil, da so težave le še neprijeten spomin.

Borussia (M) še naprej navdušuje

Borussia Mönchengladbach si je v lanski sezoni obstanek v Bundesligi zagotovila šele v dodatnih kvalifikacijah, letos pa je zgodba povsem drugačna. Zasedba iz Mönchengladbacha je sezono začela z zmago proti Bayernu v gosteh, nato pa zgolj nadaljevala z odličnimi predstavami. V 7. kolu Bundeslige so z 1:0 ugnali tudi Nürnberg in se vsaj za nekaj ur prebili na prvo mesto. Po preobratu so do zmage z 2:1 proti Mainzu prišli tudi aktualni prvaki iz vrste Borussie Dortmund. Na tekmi s kar šestimi zadetki pa je bil Schalke s 4:2 boljši od Freiburga.

V prvi tekmi kola je Hambruger SV v petek prišel do prve letošnje zmage, potem ko je v gosteh pri Stuttgartu po preobratu slavil z 2:1.

Nemška liga, 7. kolo:

Stuttgart : Hamburger SV 1:2 (1:0)
Harnik (18); Bruma (51), Tesche (67)

Augsburg : Hannover 0:0

Mainz : Borussia Dortmund 1:2 (1:0)
Müller (33); Perišić (64), Piszczek (90)

Borussia Mönchengladbach : Nürnberg 1:0 (0:0)
Daems (76/11-m)

Schalke 04 : Freiburg 4:2 (1:1)
Farfan (33), Huntelaar (62), Holtby (67), Raul (75); Cisse (3), Jendrišek (83)

Wolfsburg : Kaiserslautern 1:0 (0:0)
Dejagah (63)

Bayern München : Bayer Leverkusen 3:0 (2:0)
Müller (5), Van Buyten (19), Robben (90)

1. FC Köln : Hoffenheim 2:0 (1:0)
Jajalo (20), Podolski (64)
Milivoje Novaković je igral do 73. minute, Miša Brečka (oba Köln) ni bilo v moštvu.

Werder Bremen : Herha BSC 2:1 (0:1)
Pizzaro (23, 90); Ramos (3)
RK: Lell (Hertha, 57), Ramos (Hertha, 63)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.