Šport > Nogomet
13 ogledov

Novaković in druščina še kar zmagujejo

köln novaković podolski hoffeheim EPA
Bayern München je v 8. kolu Bundeslige potrdil odlično formo in s 3:0 odpravil Bayer Leverkusen. Nogometaši Kölna so doma premagali Hoffenheim z 2:0.

Bayern Müchen je na Allianz Areni s 3:0 odpravil aktualne podprvake iz Leverkusna in vpisal še šesto zaporedno zmago v Bundesligi, s katero je ohranil dve točki prednosti na vrhu lestvice. Ob milijonih obiskovalcev, ki se v prestolnici Bavarske zabavajo na tradicionalnem Oktoberfestu, bodo tako imeli razlog za slavje tudi navijači največjega nemškega kluba. Bavarci so proti vratom Bayerja krenili že od prve minute in premoč kronali v peti minuti z zadetkom Thomasa Müllerja. Še pred začetkom 20. minute je s prostega strela zadel še Daniel van Buyten in praktično že zapečatil usodo "lekarnarjev". V 78. minuti je v igro prvič po avgustu in poškodbi stopil nizozemski virtuoz Arjen Robben, ki je za popoln povratek v sodnikovem podaljšku postavil končni izid in potrdil, da so težave le še neprijeten spomin.

Borussia (M) še naprej navdušuje

Borussia Mönchengladbach si je v lanski sezoni obstanek v Bundesligi zagotovila šele v dodatnih kvalifikacijah, letos pa je zgodba povsem drugačna. Zasedba iz Mönchengladbacha je sezono začela z zmago proti Bayernu v gosteh, nato pa zgolj nadaljevala z odličnimi predstavami. V 7. kolu Bundeslige so z 1:0 ugnali tudi Nürnberg in se vsaj za nekaj ur prebili na prvo mesto. Po preobratu so do zmage z 2:1 proti Mainzu prišli tudi aktualni prvaki iz vrste Borussie Dortmund. Na tekmi s kar šestimi zadetki pa je bil Schalke s 4:2 boljši od Freiburga.

V prvi tekmi kola je Hambruger SV v petek prišel do prve letošnje zmage, potem ko je v gosteh pri Stuttgartu po preobratu slavil z 2:1.

Nemška liga, 7. kolo:

Stuttgart : Hamburger SV 1:2 (1:0)
Harnik (18); Bruma (51), Tesche (67)

Augsburg : Hannover 0:0

Mainz : Borussia Dortmund 1:2 (1:0)
Müller (33); Perišić (64), Piszczek (90)

Borussia Mönchengladbach : Nürnberg 1:0 (0:0)
Daems (76/11-m)

Schalke 04 : Freiburg 4:2 (1:1)
Farfan (33), Huntelaar (62), Holtby (67), Raul (75); Cisse (3), Jendrišek (83)

Wolfsburg : Kaiserslautern 1:0 (0:0)
Dejagah (63)

Bayern München : Bayer Leverkusen 3:0 (2:0)
Müller (5), Van Buyten (19), Robben (90)

1. FC Köln : Hoffenheim 2:0 (1:0)
Jajalo (20), Podolski (64)
Milivoje Novaković je igral do 73. minute, Miša Brečka (oba Köln) ni bilo v moštvu.

Werder Bremen : Herha BSC 2:1 (0:1)
Pizzaro (23, 90); Ramos (3)
RK: Lell (Hertha, 57), Ramos (Hertha, 63)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.