Novakovičev zadetek za točko Kölna

Foto: Žurnal24 novakovic
Slovenski reprezentant Milivoje Novakovič je dosegel zadetek za Köln ob remiju z Eintrachtom. V drugi nedeljski tekmi drugega kola Bundeslige je Wolfsburg osvojil točko pri Bochumu.
Oglej si celoten članek
 

Nemčija, 2. kolo

Hannover : E. Cottbus 0:0
Borussia D. : Bayern 1:1
Hamburg
: Karlsruhe 2:1
Hertha B. : A. Bielefeld 1:1
Hoffenheim
: Borussia M. 1:0
Stuttgart : Bayer L. 0:2 
Werder B. : Schalke 1:1
Köln : Eintracht F. 1:1
Bochum : Wolfsburg 2:2

Za slovenske ljubitelje nogometa je bilo najbolj zanimivo srečanje v Kölnu, kjer so gostitelji na tekmi z Eintrachtom iz Frankfurta začeli suvereno in v prvem polčasu dominirali. Gostitelji so povedli v 33. minuti, ko je po akciji Ümita Özata z 11 metrov zadel slovenski reprezentant Milivoje Novakovič. Köln je nadaljeval z napadalno igro in imel v 39. minuti priložnost za podvojitev vodstva, a je Roda Antar ob strelu z 11-metrovke zadel le okvir vrat. V drugem polčasu so gostje iz Frankfurta vzpostavili ravnotežje in prišli do izenačenja v 81. minuti, ko je po podaji Ioannis Amanatidisa z leve strani z glavo zadel Martin Fenin. Tako Novakovič kakor slovenski bočni branilec Mišo Brečko sta odigrala celotno srečanje. 29-letni Novakovič je tako zadel še na drugi tekmi zapored v novi sezoni Bundeslige in si deli visoko tretje mesto na lestvici strelcev. S tremi doseženimi zadetki sta pred njim le Vedad Ibisević (Hoffenheim) in Artur Wichniarek (Arminia Bielefeld).

Heiko Westermann je zadel za točko Schalkeja. © Reuters

 
Na derbiju kola gledalci v Bremnu v prvem polčasu niso videli zadetkov, po odmoru pa so povedli nogometaši Werderja . Mesut Özil je lepo prodrl po levi strani, podal natančno v kazenski prostor, kjer je najvišje skočil Markus Rosenberg in prepustil strel Torstnu Fringsu . Nemški reprezentant je bil v 64. minuti natančen s strelom z roba kazenskega prostora. Schalke  je nato vse sile usmeril v napad in izenačil v 85. minuti, ko je po podaji Christiana Panderja s prostega strela in zmedi v kazenskem prostoru gostiteljev na drugi vratnici zadel Heiko Westermann .

V drugi zanimi sobotni tekmi je Borussia iz Dortmunda v deveti minuti povedla na srečanju z Bayernom . Poljak Jakub Blaszczykowski si je izmenjal dvojno podajo z Nelsonom Valdezom , nato pa streljal s 16 metrov in poskrbel za navdušenje 80.000 gledalcev. Slednji so bili še bolj navdušeni po izključitvi Marka van Bommla . Kapetan Bavarcev je moral pod prho že v 23. minuti, potem ko je zaradi prekrška nad Tamasom Hajnalom prejel drugi rumeni karton. V nadaljevanju se je četa Jürgna Klinsmanna le zbrala in uspela v 74. minuti izenačiti. Tim Borowski je s šestih metrov zadel po podaji s kota. Omenimo še zmago Hamburga nad Karlsruhejem z 2:1. Odločilni zadetek je v sodnikovem podaljšku zabil Joris Mathijsen . Razočaral je znova Stuttgart , ki je pred domačimi gledalci klonil proti Bayerju iz Leverkusna (0:2), navdušil pa novinec Hoffenheim, ki je po zmagi nad Borussio iz Monchengladbacha (1:0) tudi prevzel vodstvo na lestvici.

Bojan Prašnikar je z obrambno taktiko remiziral v Hannovru. © Reuters

 
Petkovo srečanje na AWD Areni med Hannovrom in Energie Cottbusom se je začelo z enakovredno igro na obeh straneh. V 12. minuti so do prve priložnosti na tekmi prišli nogometaši Hannovra, a je Arnold Bruggink slabo streljal z glavo in vratar Energie Cottbusa Gerhard Tremmel je zlahka zaustavil poizkus gostiteljev. Varovanci Bojana Prašnikarja so odgovorili v 16. minuti, ko je bil blizu zadetka Dušan Vasiljević . V nadaljevanju prvega dela velja omeniti še strel Mika Hankeja z glavo po podaji Jana Schlaudraffa, ki je v 39. minuti za las zgrešil cilj. V drugem polčasu so se Prašnikarjevi nogometaši osredinili predvsem na branjenje izida, še najbolj se je v napadu izkazal Stanislav Angelov , ki pa ni uspel ukaniti vratarja Roberta Enkeja . Hannover, ki si je pred sezono zastavil visoke cilje (nastopanje v Evropi v prihodnji sezoni), v nadaljevanju prav tako ni bil nevaren za nasprotnikova vrata. Nogometaši s severa niso unovčili niti izključitve Daniela Ziebiga, ki je bil zaradi dveh rumenih kartonov izključen v 84. minuti.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.