Šport > Nogomet
24 ogledov

Novakovičev zadetek za točko Kölna

novakovic Žurnal24 main
Slovenski reprezentant Milivoje Novakovič je dosegel zadetek za Köln ob remiju z Eintrachtom. V drugi nedeljski tekmi drugega kola Bundeslige je Wolfsburg osvojil točko pri Bochumu.
 

Nemčija, 2. kolo

Hannover : E. Cottbus 0:0
Borussia D. : Bayern 1:1
Hamburg
: Karlsruhe 2:1
Hertha B. : A. Bielefeld 1:1
Hoffenheim
: Borussia M. 1:0
Stuttgart : Bayer L. 0:2 
Werder B. : Schalke 1:1
Köln : Eintracht F. 1:1
Bochum : Wolfsburg 2:2

Za slovenske ljubitelje nogometa je bilo najbolj zanimivo srečanje v Kölnu, kjer so gostitelji na tekmi z Eintrachtom iz Frankfurta začeli suvereno in v prvem polčasu dominirali. Gostitelji so povedli v 33. minuti, ko je po akciji Ümita Özata z 11 metrov zadel slovenski reprezentant Milivoje Novakovič. Köln je nadaljeval z napadalno igro in imel v 39. minuti priložnost za podvojitev vodstva, a je Roda Antar ob strelu z 11-metrovke zadel le okvir vrat. V drugem polčasu so gostje iz Frankfurta vzpostavili ravnotežje in prišli do izenačenja v 81. minuti, ko je po podaji Ioannis Amanatidisa z leve strani z glavo zadel Martin Fenin. Tako Novakovič kakor slovenski bočni branilec Mišo Brečko sta odigrala celotno srečanje. 29-letni Novakovič je tako zadel še na drugi tekmi zapored v novi sezoni Bundeslige in si deli visoko tretje mesto na lestvici strelcev. S tremi doseženimi zadetki sta pred njim le Vedad Ibisević (Hoffenheim) in Artur Wichniarek (Arminia Bielefeld).

Heiko Westermann je zadel za točko Schalkeja. © Reuters

 
Na derbiju kola gledalci v Bremnu v prvem polčasu niso videli zadetkov, po odmoru pa so povedli nogometaši Werderja . Mesut Özil je lepo prodrl po levi strani, podal natančno v kazenski prostor, kjer je najvišje skočil Markus Rosenberg in prepustil strel Torstnu Fringsu . Nemški reprezentant je bil v 64. minuti natančen s strelom z roba kazenskega prostora. Schalke  je nato vse sile usmeril v napad in izenačil v 85. minuti, ko je po podaji Christiana Panderja s prostega strela in zmedi v kazenskem prostoru gostiteljev na drugi vratnici zadel Heiko Westermann .

V drugi zanimi sobotni tekmi je Borussia iz Dortmunda v deveti minuti povedla na srečanju z Bayernom . Poljak Jakub Blaszczykowski si je izmenjal dvojno podajo z Nelsonom Valdezom , nato pa streljal s 16 metrov in poskrbel za navdušenje 80.000 gledalcev. Slednji so bili še bolj navdušeni po izključitvi Marka van Bommla . Kapetan Bavarcev je moral pod prho že v 23. minuti, potem ko je zaradi prekrška nad Tamasom Hajnalom prejel drugi rumeni karton. V nadaljevanju se je četa Jürgna Klinsmanna le zbrala in uspela v 74. minuti izenačiti. Tim Borowski je s šestih metrov zadel po podaji s kota. Omenimo še zmago Hamburga nad Karlsruhejem z 2:1. Odločilni zadetek je v sodnikovem podaljšku zabil Joris Mathijsen . Razočaral je znova Stuttgart , ki je pred domačimi gledalci klonil proti Bayerju iz Leverkusna (0:2), navdušil pa novinec Hoffenheim, ki je po zmagi nad Borussio iz Monchengladbacha (1:0) tudi prevzel vodstvo na lestvici.

Bojan Prašnikar je z obrambno taktiko remiziral v Hannovru. © Reuters

 
Petkovo srečanje na AWD Areni med Hannovrom in Energie Cottbusom se je začelo z enakovredno igro na obeh straneh. V 12. minuti so do prve priložnosti na tekmi prišli nogometaši Hannovra, a je Arnold Bruggink slabo streljal z glavo in vratar Energie Cottbusa Gerhard Tremmel je zlahka zaustavil poizkus gostiteljev. Varovanci Bojana Prašnikarja so odgovorili v 16. minuti, ko je bil blizu zadetka Dušan Vasiljević . V nadaljevanju prvega dela velja omeniti še strel Mika Hankeja z glavo po podaji Jana Schlaudraffa, ki je v 39. minuti za las zgrešil cilj. V drugem polčasu so se Prašnikarjevi nogometaši osredinili predvsem na branjenje izida, še najbolj se je v napadu izkazal Stanislav Angelov , ki pa ni uspel ukaniti vratarja Roberta Enkeja . Hannover, ki si je pred sezono zastavil visoke cilje (nastopanje v Evropi v prihodnji sezoni), v nadaljevanju prav tako ni bil nevaren za nasprotnikova vrata. Nogometaši s severa niso unovčili niti izključitve Daniela Ziebiga, ki je bil zaradi dveh rumenih kartonov izključen v 84. minuti.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.