Nove legende v hiši slavnih

Foto: Žurnal24
Ameriška košarkarska hiša slavnih je pod svojo streho vzela šesterico novincev, med katerimi so v ospredju Patrick Ewing, Hakeem Olajuwon in Pat Riley.
Oglej si celoten članek
 

Preberite še ...

Imel je srce prvaka

Trener s sedmimi šampionskimi prstani

The Dream bo dobil spomenik

Čeprav Hakeem Olajuwon , Patrick Ewing in Pat Riley zagotovo sodijo med žive legende košarkarske lige NBA je slavnostni večer minil v znamenju legendarnega komentatorja Dicka Vitaleja . Ta se je v zgodovino košarkarskih prenosov zapisal z besedami „To je neverjetno, punčka“ , ki jih je tako pogosto uporabljal. Komentator teleizijske postaje ESPN je tudi tokrat pokazal, da mu jezik teče kot namazan, saj se je v skoraj polurnem govoru posvetil tako košarki kot povsem nešportnim temam. Vitale je enemu izmed slavljencev večera Hakeemu Olajuwonu na začetku njegove kariere v Houstonu tudi podelil vzdevek „The Dream“ .

V nigerijskem Lagosu rojeni Olajuwon je v svojo statistiko zabeležil neverjetnih 27 tisoč točk, 13.747 skokov in 2830 blokad. Še pred začetkom uradnega dela večera je Olajuwon povedal, da je bila njegova kariera tesno povezana s Patrickom Ewingom , ki je bil prav tako sprejet v Hišo slavnih: „Svoje kariere si ne predstavljam brez Patricka. Najini poti se prepletata že od fakultete. V mnogih pogledih imava podobno igro. Ko je na drugi strani Patrick, veš, da igraš proti najzahtevnejšemu nasprotniku,“ in na vprašanje o prijateljskem rivalstvu z Ewingom šaljivo odgovoril: „Kdo pravi, da je bilo prijateljsko?“

Nasmejani Pat Riley. © Reuters

 
S pohvalami na račun nekdanjega tekmeca ni skoparil niti Patrick Ewing , ki je v ZDA z rodne Jamajke prišel z dvanajstimi leti: „Ko sem igral proti Hakeemu, sem nedvomno hotel pokazati največ.“ Podobno kot Olajuwon je tudi Ewing pisal zgodovino. V petnajstih letih kolikor jih je preživel v New Yorku se je v zgodovino Knicksov zapisal kot najbljši strelec, skakalec in bloker, najboljši pa je bil tudi v številu ukradenih žog. Poleg tega si je z državno reprezentanco na olimpijskih igrah v Los Angelesu in Barceloni priigral zlati kolajni.

Čast so izkazali tudi legendarnemu trenerju Patu Rileyju , ki se je od aktivne trenerske poti poslovil letošnjega aprila. Poleg uspehov v igralski karieri se je kot trener štirikrat veselil šampionskega prstana z Jezerniki iz Los Angelesa , leta 2006 pa še z Miamijem . Po upokojitvi še vedno ostaja tesno povezan s tem klubom, saj je prevzel funkcijo predsednika ekipe.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.