Šport > Košarka
6 ogledov

Nove legende v hiši slavnih

Žurnal24 main
Ameriška košarkarska hiša slavnih je pod svojo streho vzela šesterico novincev, med katerimi so v ospredju Patrick Ewing, Hakeem Olajuwon in Pat Riley.
 

Preberite še ...

Imel je srce prvaka

Trener s sedmimi šampionskimi prstani

The Dream bo dobil spomenik

Čeprav Hakeem Olajuwon , Patrick Ewing in Pat Riley zagotovo sodijo med žive legende košarkarske lige NBA je slavnostni večer minil v znamenju legendarnega komentatorja Dicka Vitaleja . Ta se je v zgodovino košarkarskih prenosov zapisal z besedami „To je neverjetno, punčka“ , ki jih je tako pogosto uporabljal. Komentator teleizijske postaje ESPN je tudi tokrat pokazal, da mu jezik teče kot namazan, saj se je v skoraj polurnem govoru posvetil tako košarki kot povsem nešportnim temam. Vitale je enemu izmed slavljencev večera Hakeemu Olajuwonu na začetku njegove kariere v Houstonu tudi podelil vzdevek „The Dream“ .

V nigerijskem Lagosu rojeni Olajuwon je v svojo statistiko zabeležil neverjetnih 27 tisoč točk, 13.747 skokov in 2830 blokad. Še pred začetkom uradnega dela večera je Olajuwon povedal, da je bila njegova kariera tesno povezana s Patrickom Ewingom , ki je bil prav tako sprejet v Hišo slavnih: „Svoje kariere si ne predstavljam brez Patricka. Najini poti se prepletata že od fakultete. V mnogih pogledih imava podobno igro. Ko je na drugi strani Patrick, veš, da igraš proti najzahtevnejšemu nasprotniku,“ in na vprašanje o prijateljskem rivalstvu z Ewingom šaljivo odgovoril: „Kdo pravi, da je bilo prijateljsko?“

Nasmejani Pat Riley. © Reuters

 
S pohvalami na račun nekdanjega tekmeca ni skoparil niti Patrick Ewing , ki je v ZDA z rodne Jamajke prišel z dvanajstimi leti: „Ko sem igral proti Hakeemu, sem nedvomno hotel pokazati največ.“ Podobno kot Olajuwon je tudi Ewing pisal zgodovino. V petnajstih letih kolikor jih je preživel v New Yorku se je v zgodovino Knicksov zapisal kot najbljši strelec, skakalec in bloker, najboljši pa je bil tudi v številu ukradenih žog. Poleg tega si je z državno reprezentanco na olimpijskih igrah v Los Angelesu in Barceloni priigral zlati kolajni.

Čast so izkazali tudi legendarnemu trenerju Patu Rileyju , ki se je od aktivne trenerske poti poslovil letošnjega aprila. Poleg uspehov v igralski karieri se je kot trener štirikrat veselil šampionskega prstana z Jezerniki iz Los Angelesa , leta 2006 pa še z Miamijem . Po upokojitvi še vedno ostaja tesno povezan s tem klubom, saj je prevzel funkcijo predsednika ekipe.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.