Novi dvomi okrog Roland Garrosa

Foto: Epa
Foto: Epa
Nedavno so se v javnosti pojavila namigovanja, da naj bi sloviti turnir ponovno prestavili.
Oglej si celoten članek

Predsednik francoske teniške zveze Bernard Giudicelli je v pogovoru za časnik Le Journal du Dimanche dejal, da bi lahko odprto prvenstvo Francije izpeljali brez gledalcev in da bi ga lahko začeli še teden dni pozneje.

Običajno drugi turnir za grand slam v sezoni bi se moral začeti 24. maja, a so ga zaradi pandemije novega koronavirusa prestavili na termin med 20. septembrom in 4. oktobrom. Kljub temu obstajajo še številni dvomi, ali ga bodo sploh lahko izpeljali.

Giudicelli pravi, da bi ga bilo možno pripraviti brez gledalcev zaradi finančnih razlogov. "Organizirati turnir brez gledalcev bi omogočilo, da se ohrani del gospodarske dejavnosti, tu so televizijske pravice, sponzorji ... Tega ne gre spregledati," je dejal Giudicelli.

Nedavno so se v javnosti pojavila namigovanja, da bi turnir prestavili še enkrat in prvi mož francoske zveze je dejal, da obstaja možnost, da bi ga zamaknili še za en teden. "Ali je to 20. ali 27. septembra, to ne spremeni veliko."

Turnir v Wimbledonu so odpovedali prvič v zgodovini, kaj bo z odprtim prvenstvom ZDA, pa bo predvidoma znano junija.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.