Šport
69 ogledov

Novi dvomi okrog Roland Garrosa

OP Francije Roland Garros Epa
Nedavno so se v javnosti pojavila namigovanja, da naj bi sloviti turnir ponovno prestavili.

Predsednik francoske teniške zveze Bernard Giudicelli je v pogovoru za časnik Le Journal du Dimanche dejal, da bi lahko odprto prvenstvo Francije izpeljali brez gledalcev in da bi ga lahko začeli še teden dni pozneje.

Običajno drugi turnir za grand slam v sezoni bi se moral začeti 24. maja, a so ga zaradi pandemije novega koronavirusa prestavili na termin med 20. septembrom in 4. oktobrom. Kljub temu obstajajo še številni dvomi, ali ga bodo sploh lahko izpeljali.

Giudicelli pravi, da bi ga bilo možno pripraviti brez gledalcev zaradi finančnih razlogov. "Organizirati turnir brez gledalcev bi omogočilo, da se ohrani del gospodarske dejavnosti, tu so televizijske pravice, sponzorji ... Tega ne gre spregledati," je dejal Giudicelli.

Nedavno so se v javnosti pojavila namigovanja, da bi turnir prestavili še enkrat in prvi mož francoske zveze je dejal, da obstaja možnost, da bi ga zamaknili še za en teden. "Ali je to 20. ali 27. septembra, to ne spremeni veliko."

Turnir v Wimbledonu so odpovedali prvič v zgodovini, kaj bo z odprtim prvenstvom ZDA, pa bo predvidoma znano junija.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.