Šport
133 ogledov

Na vidiku velika teniška združitev?

žoga, žogica, teniška žogica, tenis
Tako ATP kot WTA sta bila prisiljena k nižanju stroškov zaradi covida-19, kar nekaj turnirjev so odpovedali ali preložili.

Šef združenja teniških igralk WTA Steve Simon je v pogovoru za New York Times podprl pozive Švicarja Rogerja Federerja, Španca Rafaela Nadala in drugih o združitvi z združenjem ATP.

Marcel Granollers Tenis Šport Kalvarija vrhunskega športnika: en trening, trojna nočna mora!

"Ni me strah popolnega združenja. Nikoli me ni bilo," je dejal Simon in dodal: "Bil bi prvi, ki bi to podprl. Pred tem je še dolga pot, ampak je združitev povsem smiselna," je dejal Simon.

Meni, da bi tudi čas pandemije novega koronavirusa lahko pripomogel k dogovoru. "To je poseben čas. Krize in izzivi včasih ponudijo tudi priložnosti. Zahtevalo bi nekaj časa, ampak ne predolgo. Če se strinjaš glede cilja, ponavadi to uresničiš hitreje."

Eugenie Bouchard Zmenek na slepo Šport Ena najlepših tenisačic se je ponudila na dražbi. Kdo hoče zmenek z lepotico?

Je pa Simon zagotovil, da združitev nikakor ni nujna za preživetje WTA. "Nikakor pri tem ne gre za reševanje WTA. Mi bomo že zdržali, ampak če je v igri dobra poslovna poteza in končno združenje ženskega in moškega tenisa, potem WTA to podpira."

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.