Šport
557 ogledov

Kalvarija vrhunskega športnika: en trening, trojna nočna mora!

Marcel Granollers Epa Marcel Granollers.
V ponedeljek bodo po vseh Španiji znova omogočeni tudi treningi na teniških igriščih. Do takrat pa morajo vrhunski igralci in igralke improvizirati.

Španski teniški igralec Marcel Granollers je prvi dan sprostitve treningov za vrhunske športnike v Španiji doživel pravo nočno moro. Med tekom po plaži v bližini Barcelone ga je policija kar trikrat ustavila in legitimirala.

Granollers, šestnajsti igralec sveta med dvojicami in zmagovalec Davisovega pokala lani novembra, je španskemu športnemu časniku Marci razložil, kakšen je bil njegov prvi trening po skoraj dvomesečni izolaciji. S kondicijskim trenerjem Sergijem Valldauramom je odšel na tek po plaži Castelldefelsa.

Že v štaru je moral poslušati očitke mimoidočih, ki niso vedeli, da gre za vrhunskega športnika, katerim je španska vlada omogočila treninge, vendar ne na teniških igriščih.

žoga, žogica, teniška žogica, tenis Stroga pravila Šport ITF predstavila določila za nadaljevanja teniške sezone

Po petnajstih minutah teka ga je ustavila prva policijska enota. "Vprašali so me, ali vem, da na plaži ne smem trenirati. Razložil sem jim, da poznam pravila in da sodim med vrhunske športnike. Pokazal sem jim dokazilo na mobilnem telefonu, vendar sem moral za nekaj deset minut prekiniti trening, saj so policisti preverili podatke v glavni bazi," je dejal Granollers. "Nato se je pojavila težava s trenerjem, saj pri sebi ni imel nobenega dokumenta oziroma potrdila, da lahko trenira z menoj," je dodal Granollers. "Zadevo smo uredili dokaj hitro in nadaljeval sem s tekom."

"Ni minilo niti 500 metrov, ko sta me znova ustavili dve osebi v civilnih oblačilih. Izkazalo se je, da sta policista, ki preverjata upoštevanje pravil. Zgodba se je ponovila. Moral sem pokazati dokumente, ona dva sta vse preverila in lahko sem nadaljeval. A ne za dolgo. Pri izhodu iz javne plaže so me znava ustavili policisti in čeprav sem jim povedal, da sem bil že dvakrat legitimiran, sem moral še tretjič pokazati potrdilo, da lahko treniram na prostem," je povedal Granollers.

Spektakularno Šport Pokukajte v dih jemajoči stekleni dvorec športnega milijarderja

Tenisač je nato stopil v stik s špansko teniško zvezo, ki mu je sporočila, da razume njegove pomisleke in dodala naj v teh razmerah zdrži do naslednjega ponedeljka, ko bodo po vseh Španiji znova omogočeni tudi treningi na teniških igriščih.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.