Novi trener Barce ima status božanstva

Foto: EPA
Foto: EPA
"Kdo sploh je Gerardo Martino?" se o novem trenerju sprašujejo navijači Barcelone.
Oglej si celoten članek

Novi trener nogometašev Barcelone Gerardo "Tata" Martino je velik prijatelj očeta Lionella Messija. V Južni Ameriki ima status božanstva. V Paragvaju je z dvema različnima kluboma v petih letih štirikrat osvojil prvenstvo. Reprezentanco Paragvaja je leta 2011 popeljal do finala Cope Americe.

Nihče ne ve, kje je dobil nadimek Tata. Ne spomni se niti sam, a priznava, da tudi njegovega sina, prav tako Gerarda, kličejo Tatita. A tega nadimka ne mara preveč.

Tatin "nogometni oče" je nekdanji argentinski selektor Marcelo Bielsa, imenovani Loco. Oba sta rojena v Messijevem rodnem kraju Rosario. V 90. letih sta bila Tata in Loco alfa in omega Newel's Old Boysov - Bielsa na klopi, Martino na igrišču. Gerardo je prevzel njegovo nogometno filozofijo, celo mimiko in stil oblačenja.

Viri pravijo, da je bil Marcelu Bielsi to, kar je Xavi Pepu Gardioli. Kataloncem ga je priporočil kar Guardiola. "Preden sem postal trener B-ekipe Barcelone, me je Bielsa pozval na žar. Tam je bil tudi Martino. Dvanajst ur sva se pogovarjala izključno o nogometu. Domov sva odšla lačna," razkriva Guardiola.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.