Šport > Nogomet
14 ogledov

Novi trener Barce ima status božanstva

Gerardo Martino Paragvaj selektor trener Barcelona EPA
"Kdo sploh je Gerardo Martino?" se o novem trenerju sprašujejo navijači Barcelone.

Novi trener nogometašev Barcelone Gerardo "Tata" Martino je velik prijatelj očeta Lionella Messija. V Južni Ameriki ima status božanstva. V Paragvaju je z dvema različnima kluboma v petih letih štirikrat osvojil prvenstvo. Reprezentanco Paragvaja je leta 2011 popeljal do finala Cope Americe.

Nihče ne ve, kje je dobil nadimek Tata. Ne spomni se niti sam, a priznava, da tudi njegovega sina, prav tako Gerarda, kličejo Tatita. A tega nadimka ne mara preveč.

Tatin "nogometni oče" je nekdanji argentinski selektor Marcelo Bielsa, imenovani Loco. Oba sta rojena v Messijevem rodnem kraju Rosario. V 90. letih sta bila Tata in Loco alfa in omega Newel's Old Boysov - Bielsa na klopi, Martino na igrišču. Gerardo je prevzel njegovo nogometno filozofijo, celo mimiko in stil oblačenja.

Viri pravijo, da je bil Marcelu Bielsi to, kar je Xavi Pepu Gardioli. Kataloncem ga je priporočil kar Guardiola. "Preden sem postal trener B-ekipe Barcelone, me je Bielsa pozval na žar. Tam je bil tudi Martino. Dvanajst ur sva se pogovarjala izključno o nogometu. Domov sva odšla lačna," razkriva Guardiola.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.