Šport > Nogomet
25 ogledov

53 tekem, 38 zmag, 100 točk in adiós

tito vilanova Reuters
Tito Vilanova se od Barcelone poslavlja z naslovom španskega prvaka in rekordnim izkupičkom 100 točk.

Pred nekaj dnevi je nogometno javnost šokirala novica, da se Tito Vilanova umika z mesta trenerja Barcelone. Vodilni možje katalonskega kluba pospešeno iščejo zamenjavo za trenerja, ki je v svoji edini sezoni na čelu Blaugrane ekipo popeljal do rekordnih 100 točk v Primeri División.

Sanjski uvod v sezono

Vilanova je mesto trenerja Barcelone prezvel iz rok nekdanjega prijatelja Pepa Guardiole, ki se je odpravil na enoletni počitek. Barça je pod Titovim vodstvom blestela, saj je v prvih 24 tekmah zabeležila 23 zmag in en sam poraz. Katalonci so imeli sredi februarja 12 točk prednosti pred najbližjim zasledovalcem Atléticom Madridom.

Vilanova je Barço vodil na 53 tekmah in zbral 38 zmag, osem remijev in sedem porazov. Pod njegovo taktirko so Katalonci izenačili rekord Real Madrida, ki je v sezoni 2011/2012 zbral takrat rekordnih 100 točk.

Prva operacija leta 2011

Titove težave z zdravjem so se začele leta 2011, ko so mu postavili diagnozo raka obušesne slinavke. Španec je moral na operacijo in se nekaj tednov kasneje vrnil na mesto pomočnika trenerja. Leto kasneje je moral španski strateg ponovno na operacijo, nato pa je odšel na zdravljenje v New York, kjer naj bi dokončno premagal zahrbtno bolezen.

Vilanova, ki se je marca vidno opešan vrnil na klop Barcelone, je zatrjeval, da je z njegovim zdravjem bolje. Zdaj se je izkazalo, da temu ni tako, saj se je bolezen vrnila in Vilanovi ni preostalo drugega, kot da predčasno zapusti katalonskega nogometnega velikana.

Dosežki:

53 tekem (38 zmag, osem remijev, sedem porazov)

Naslov La Lige (2012-2013)

100 točk v eni ligaški sezoni

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.